Війська РФ починають окупувати центральну частину Сумської області

Війська РФ починають окупувати центральну частину Сумської області

Раніше південна частина області була окупована і зайнята. Однак, зараз таку ситуацію спостерігають і в центральній частині.

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький розповів, що російські військові починають окупувати центральну частину області.

За його словами, раніше південна частина області була окупована і зайнята. Однак, зараз таку ситуацію спостерігають і в центральній частині.

"Сьогодні ми спостерігаємо подібну ситуацію (в центральній частині - ред.), починають окопуватися в громадах, починають шукати місцеву владу. Ми розуміємо, що це початок окупації центральної частини Сумської області", - сказав Живицький.

Пожежа на нафтобазі в Бєлгороді

У п'ятницю вранці, 1 квітня, на нафтобазі в місті Білгород, Росія, сталася пожежа. Для ліквідації загоряння на місце події прибули всі екстрені служби.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков сказав, що пожежа сталася, мовляв, через "авіаудар з двох вертольотів Збройних сил України".

Радник глави МВС Вадим Денисенко заявив, що у жителів Бєлгорода в результаті пожежі на складі палива трапилася паніка.

За інформацією Сьогодні, у Міністерстві оборони України заявили, що у них немає відомостей про причетність ЗСУ до пожежі в Бєлгороді.

"Ми підозрюємо, що вибух нафтобази в російському Бєлгороді стався через безладність окупантів, або ж з метою приховати чиюсь корупцію",-сказали у відомстві.

Як повідомляє Інтерфакс, спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що ситуація в Бєлгороді "це не те, що можна сприймати як створення умов, комфортних для продовження переговорів" (з Україною, - ред.). Однак безпосередньо він ні в чому не звинуватив ЗСУ, заявив про "перевагу в повітрі в ході операції" і підкреслив, що оцінювати ситуацію будуть силові відомства.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти