Зеленський зажадав нових санкцій проти РФ за вибори в ОРДЛО і Криму

12 жовтня 2021, 12:52оновлено 12 жовтня 2021, 13:31
Потреба в посиленні санкційного тиску назріла давно, впевнений президент.
Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про те, що в санкційні списки Європейського Союзу повинні потрапити всі особи, причетні до організації або брали безпосередню участь у виборах до Державної Думи Російської Федерації в Криму і на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"У санкційні списки повинні потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні виборів до Державної Думи Російської Федерації в окупованому Криму, місті Севастополь і тимчасово окупованих територіях України на Донбасі", - заявив він в ході брифінгу за підсумками 23-го Саміту Україна-ЄС, трансляція якого велася в Facebook ОП.

Глава держави також додав, що потреба в посиленні санкційного тиску назріла давно.

За словами Зеленського, без уваги не можна залишати порушення прав людей на тимчасово окупованих територіях України.

читайте такожУкраїна вдарила санкціями по організаторам виборів до Держдуми в Криму і ОРДЛО

Нагадаємо, спікер Банкової Сергій Нікіфоров уточнив, що "російські вибори до Держдуми" на окупованому Донбасі незаконні. На юридичному і політичному полі вони нічого не значать. Київ таких процесів не визнає, а українські громадяни можуть проголосувати на подібних "виборах" в тому випадку, якщо це потрібно для їх безпеки.

У Європарламенті закликали Євросоюз не визнавати вибори до Держдуми Росії у тому випадку, якщо в рамках виборчого процесу будуть фальсифікації. У цій ситуації Брюсселю потрібно буде вивчити можливість відсторонення Москви від діяльності в міжнародних організаціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти