Засідання ТКГ щодо Донбасу завершилося скандалом

17 березня 2021, 19:30оновлено 17 березня 2021, 21:22
Українська делегація покинула сьогоднішнє засідання ТКГ.
Донбас
Засідання ТКГ зірвалося / УНІАН

Делегація України в Тристоронній контактній групі відмовилася від чергового раунду переговорів у політичній підгрупі через провокацію з боку бойовиків.

Як розповів представник української делегації Сергій Гармаш, на засіданні знову з'явилася так звана "експерт ЛДНР", на виведенні з переговорів якої наполягає Україна.

"Ми з самого початку попередили: якщо засуджена за тероризм Майя Пирогова братиме участь у роботі ТКГ, то українська делегація виходить з кімнати переговорів. Почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поруч з Никаноровою, запрошеної РФ з ОРДО. Українська делегація покинула кімнату", - повідомив Гармаш у Facebook.

Гармаш додав, що через таку поведінку російської сторони була заблокована робота політичної підгрупи, інші підгрупи, де немає Пирогової, продовжують працювати.

читайте такожЗеленський змінив склад делегації України в ТКГ

Довідка. У 2018 році суд у Чернівцях заочно засудив Майю Пирогову до 10 років в'язниці з конфіскацією майна за "створення терористичної групи або терористичної організації". Вона відповідала за пропаганду на сайтах бойовиків і очолювала "департамент державної інформаційної політики Міністерства інформації" так званої "ДНР".

Засідання ТКГ щодо Донбасу завершилося скандалом

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Вчора українська делегація також переривала зустріч політичної підгрупи ТКГ через участь у ньому Пирогової. Українська сторона вимагає, щоб так звані "експерти ЛДНР" не були присутні на засіданнях ТКГ.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак 9 березня заявив, що Німеччина, Франція і Україна запропонували варіант мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі в рамках Мінських угод. Якщо Росія не погодиться з даним планом, це означатиме, що Москва не налаштована на дозвіл збройної конфронтації.
  • Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук 12 березня сказав, що глава Офісу президента Андрій Єрмак і радник президента РФ Дмитро Козак ведуть переговори про організацію нового саміту в рамках Нормандського формату, який може пройти в квітні.
  • 13 березня голова фракції Слуга народу Давид Арахамія розповів про те, що загострення на Донбасі може тривати до відновлення нової хвилі переговорів у Нормандському форматі. Армія України мобілізована і готова відповідати на провокації противника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти