У Кравчука пояснили, навіщо Україна зажадала перервати засідання ТКГ

16 березня 2021, 17:28
Гармаш розповів, що насправді відбулося на засіданні ТКГ.
ОБСЄ Україна
Українська делегація перервала переговори в ТКГ / УНІАН

Українська делегація у Тристоронній контактній групі перервала засідання робочої групи через участь у переговорах так званого "експерта" з "ДНР".

"Ніякого демаршу, просто Україна, в повній відповідності з Мінськими угодами, попросила ОБСЄ видалити з групи запрошену запрошеними з Донецька російською стороною "експертку" Майю Пирогову. Ця громадянка в Україні була засуджена за тероризм на 10 років і оголошена в розшук. Такі "учасники" делегітимізують переговори, чим, власне, позбавляють їх сенсу", - повідомив після засідання представник України в ТКГ Сергій Гармаш в Facebook.

За словами Гармаша, модератор групи від ОБСЄ посол Морель заявив, що це не в його компетенції.

"Ми попросили перерви, поки це питання не врегулює ТКГ, до компетенції якої, за словами представника ОБСЄ, входять подібні проблеми", - додав він.

читайте такожУ Кравчука розповіли, як Донбас перетворять на російську військову базу

"Посол Морель обґрунтовує їхню участь "усталеною практикою", яка устоялася, бо "півтора місяці Кравчук на ТКГ мовчить". Він навіть висловив надію, що завтра на ТКГ "нарешті, нарешті (!) буде реакція України". Морель не розуміє, які претензії можуть бути до нього, якщо сама Україна недостатньо активно піднімає ці питання на ТКГ... насправді, Кравчук не мовчить, але, правда, і по столу черевиком не стукає – мабуть саме це розглядається ОБСЄ як досить активна постановка питання, щоб реагувати на нього", - підкреслив Гармаш.

читайте такожАрестович вказав на важливу деталь плану Німеччини і Франції щодо Донбасу

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти