ЗСУ на півдні звільняють нові території, росіяни ведуть переговори про здачу в полон

12 вересня 2022, 09:56оновлено 12 вересня 2022, 12:04
ЗСУ просуваються на півдні і звільняють населені пункти.
полонені російські окупанти
Полонені російські окупанти / Андрій Білецький

В результаті успішного контрнаступу Збройних сил України на південному напрямку російські окупанти змушені починати переговори про здачу в полон.

"Намагаються вести переговори про умови того, як вони (окупанти – ред.) складуть зброю і перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права",-підкреслила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі Каналу 24.

Вона уточнила, що офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції будь-яким способом.

Гуменюк також розповіла, що ЗСУ просуваються на півдні і звільняють населені пункти. За її словами, українські захисники просунулися в глиб захоплених територій на кілька десятків кілометрів.

Просування ЗСУ на Херсонщині

Раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили село Олександрівка (Херсонська область) – населений пункт, раніше окупований російськими агресорами.

Олександрівка знаходиться на березі Дніпровської затоки – приблизно за 40 кілометрів на захід від тимчасово окупованого РФ Херсона.

Раніше повідомлялося, що українські захисники вдарили по Антонівському та Каховському мостам у Херсонській області. Про це повідомив начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Відпрацьовано той самий вогневий контроль, який ми тримали вже кілька діб на цьому напрямку. Є серйозні результати влучення як Антонівським, так і Каховським мостами", - зазначила вона.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти