В Україні лунають вибухи: росіяни атакували регіони "шахедами" і ракетами

30 липня 2024, 22:47оновлено 31 липня, 02:58
1547
У багатьох областях України працюють системи протиповітряної оборони.
ВСУ, шахед
Окупанти атакували Україну шахедами / колаж: Главред, фото: Сили територіальної оборони ЗСУ, ua.depositphotos.com

Російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками. У багатьох областях України була оголошена повітряна тривога. Про це повідомляють Повітряні сили України.

Шахеди залетіли з Росії у Сумську область. Деякі безпілотники летіли через Конотопський, Охтирський райони. Також їх було чути у Сумах, працювала система ППО.

Про загрозу ударних безпілотників повідомляли жителів Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Херсонської та Миколаївської областей.

відео дня

Пізніше нові групи "Шахедів" були зафіксовані у Сумській та Чернігівській областях.

российская атака
Окупанти атакували Україну шахедами / фото: скріншот

Також у Повітряних силах повідомили про загрозу ракетних ударів. У КМВА уточнили, що повітряна тривога на Київщині і в столиці пов'язана з загрозою застосування балістичного озброєння.

Потужні вибухи пролунали у Києві та і Білій Церкві. У Мережі повідомляють, що після вибухів у деяких районах столиці зникло світло.

Згодом у КМВА зазначили, що інформація про вибухи у Києві чи роботу сил і засобів ПВО на території столиці "не відповідає дійсності".

Моніторингові канали повідомляють, що станом на 00:00 росіяни підняли у повітря 5 Ту-95 з аеродрому "Оленья". Орієнтовно вихід на пускові рубежі у Саратовській області може відбутися о 2:30, в Каспійському морі - о 3:30. У такому випадку російські ракети наблизяться до держкордону України вже у період з 3:00 до 4:30.

Також зазначається, що в акваторію Чорного моря було виведено 3 ракетоносії. Загальний боєзапас складає до 12 крилатих ракет "Калібр".

В Україні лунають вибухи: росіяни атакували регіони 'шахедами' і ракетами
Що відомо про літаки Ту-95 / Інфографіка Главреда

Що таке літак Ту-22М

Ту — 22М ("виріб 45", за кодифікацією НАТО: Backfire)-радянський і російський дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник з крилом змінної стрілоподібності. Може нести ядерну зброю, повідомляє "Вікіпедія".

Удари по Україні - останні новини

Нагадаємо, що РФ обстріляла Харків ракетами С-300. Вранці 24 липня окупанти завдали потужних ударів по місту. Перший удар припав на промислову зону одного з районів Харкова. Інший удар припав на район приватного сектора, почалась пожежа в одному з будинків.

18 липня пролунали потужні вибухи в Одесі. Моніторингові канали повідомляли про те, що росіяни атакували Одесу балістичними ракетами Іскандер-М. Пізніше стало відомо про те, що українська ППО збила ворожу ракету над Одещиною.

Країна-агресорка Росія вдарила по Україні ракетами і безпілотниками. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що вдалося збити всі дрони, а також дві ракети з трьох. Більшість цілей було знищено на східному напрямку - у зоні відповідальності повітряного командування "Схід".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти