В Україні буде аномально спекотне літо: екологи б'ють на сполох

27 березня 2021, 17:49
Експерти розповіли, як аномальне літо вплине на урожай.
Погода
Літо в Україні буде дуже спекотним / pixabay

Літо в Україні за прогнозами кліматологів буде дуже спекотне і з високою температурою. Степу атакуватиме посуха, а ярі культури передчасно дозріватимуть.

За прогнозами екологів, 2021-й рік буде ще спекотніше, ніж попередній. Це призведе до проблеми з врожайністю, пересихання річок, а питання з питною водою буде загострюватися не тільки в нашій країні, а й у всьому світі.

"Очікується, що 2021-й рік буде значно тепліше попереднього, який побив рекорди за кількістю днів у році з температурою вище 30℃. Потепління стрімко відбувається в північних регіонах України. При цьому степ атакує посуха", – кажуть експерти.

Такі зміни клімату можуть спровокувати передчасне дозрівання ярих культур і одночасно знизити їх врожайність. А ось умови вегетації для озимої пшениці стануть більш сприятливими. Також озимий ріпак краще буде рости в північних регіонах і гірше в степу. На північ перемістяться і зони вирощування сої та соняшнику.

читайте такожКліматолог розповіла про серйозні наслідки зміни клімату в Україні

Вирощування кукурудзи може стати проблематичним. Також прогнозується поширення різних хвороб рослин, шкідників і активізація бур'янів.

Зміни клімату - про що раніше повідомляв Главред:

  • Кліматолог Віра Балабух попередила про катастрофи через глобальну зміну клімату.
  • Також вона розповіла, які території України можуть піти під воду, і висловила думку, що в захопленому Російською Федерацією Криму ситуація з водою тільки погіршиться.
  • Керівник Української кліматичної мережі Ілля Єременко заявив, що світ може зіткнутися з такими змінами клімату, при яких стане неможливим виживання людства. Для того щоб цього уникнути, в українців є не більше десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти