"Україна має успіхи у виробництві власних ракет": Мінстратегпром заінтригував заявою

25 липня 2023, 16:09
701
Наша держава рухається до того, щоб стати найбільшим виробником зброї в Європі. За минулий місяць українські виробничі потужності зросли вдвічі.
Александр Камишин, украинская крилатая ракета Коршун
Україна має успіхи у виробництві власних ракет/ колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія

Україна зараз впевнено рухається до збільшення виготовлення власної зброї. Основні сили спрямовуються на виготовлення власних ракет, і в цьому вже є певні успіхи.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв'ю PAP. При цьому він наголосив, що наша держава хоче стати найбільшим виробником зброї серед європейських держав.

"Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі… Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет", – розповів Камишін.

відео дня

Конкретні цифри щодо того, які зараз виробничі потужності має наша держава, міністр не наводив. Але він зазначив, що вони зросли вдвічі за минулий місяць.

Камишін додав, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості співпрацює з виробниками і надає їм різну підтримку. Він зазначив, що відомство є одним із співзасновників проєкту Brave 1, який сприяє співробітництву між усіма учасниками ОПК.

Війна в Україні

Нагадаємо, в Естонії радять не квапити контрнаступ і зазначають, що ЗСУ стикнулися з викликами. Посол Естонії в НАТО Юрі Луйк закликав Захід не завищувати сподівань від наступальної операції України й зауважив виклики, з якими стикнулися ЗСУ на шляху до звільнення територій. Зокрема, йдеться про оборонні рубежі росіян.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що ЗСУ пішли вперед і вибили росіян з Андріївки. В окупантів вже зовсім немає зверхності і вони дуже добре готуються та заміновують позиції, повідомив Сергій Череватий.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній зазначив, що війна завершиться, коли перенесеться в РФ. Якщо Україна матиме багато власного озброєння, то момент завершення війни наближатиметься швидше.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти