У кабінеті Залужного знайшли прослушку: стали відомі деталі

17 грудня 2023, 20:39оновлено 17 грудня 2023, 22:39
Пристрої, які знайшли у кабінеті Валерія Залужного, виготовлені із елементів невстановленого зразку.
У кабінеті Залужного знайшли прослушку: стали відомі деталі
У Залужного в кабінеті прослушка / колаж: Главред, фото: УНІАН, Facebook

У кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного сьогодні знайшли "прослушку".

Обізнане із ситуацією джерело у військових колах повідомляє РБК-Україна, за його словами, виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразку, що не дозволяє ідентифікувати встановлювача.

"Ці пристрої були виявлені сьогодні при підготовці приміщення до роботи", - додав співрозмовник видання.

відео дня

СБУ відкрила справу

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

"Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи. За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу", - заявили у СБУ.

Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення.

Прослуховування кабінетів

Заступник Міністра оборони України 2021-2023 років Ганна Маляр відреагувала у своєму Telegram-каналі на інформацію про прослуховування кабінетів та додала, що це вже не перший випадок.

"Не знаю, що і хто у Главкома хотів почути, бо впринципі всі свідомі того, що є ймовірність прослуховування і витоку інформації. Тому це завжди враховується під час спілкування голосом. Але те, що в нас є зливи секретної інформації, скажімо, зі штабів - так. Військова таємниця вже не раз ставала публічною", - прокоментувала Маляр.

Нагадаємо, що політолог назвав найбільші загрози для України, якщо звільнять Залужного. Фесенко вважає, що ймовірна відставка головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного спровокує розкол у суспільстві України.

Україна готує наступ за "планом Залужного". Київ має доступ до переважної більшості озброєнь, які або поставив Захід, або Україна їх не отримала, пишуть німецькі журналісти видання Welt.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти