Росія перекинула в ОРДЛО групу військових для диверсій - Міноборони

30 листопада 2021, 09:02
Українські військові кажуть, що нові росіяни посилять розвідувальні, диверсійні та саперні підрозділи бойовиків з угруповань "ДНР" і "ЛНР".
Російська армія
Росія перекинула в ОРДЛО групу військових для диверсій - Міноборони / Reuters

Російська Федерація перекинула на територію тимчасово окупованих районів Донецької та Луганських областей (ОРДЛО) нову армійську групу. Про це повідомляють представники Міноборони України з посиланням на дані розвідки.

Українські військові кажуть, що нові росіяни посилять розвідувальні, диверсійні та саперні підрозділи бойовиків з угруповань "ДНР" і "ЛНР".

"На минулому тижні на тимчасово окуповану територію в Донецьку і Луганську області прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних і саперних підрозділів", − йдеться в тексті.

відео дня

Також наголошується, що командування російської армії продовжує направляти кадрових російських офіцерів і контрактників для виконання завдань у підрозділах бойовиків. Їх поява на Донбасі призводить до активізації розвідувально-диверсійних груп та інтенсивного мінування місцевості

Такі дії призводять до втрат серед особового складу окупантів, які російська пропаганда намагається приховати і використовувати для дискредитації ЗСУ.

читайте такожВійська РФ біля кордонів України: у США попередили Кремль про жорстку відповідь на нову агресію

Нагадаємо, раніше американське видання The Washington Post опублікувало статтю, в якій говорилося про те, що на Заході фіксують перекидання російських військ до кордонів України. Передислокацію військових підрозділів зафіксували після завершення російсько-білоруських навчань.

Пізніше журналісти Politico опублікували супутникові знімки, на яких можна помітити російську військову техніку і персонал біля кордонів України. Знімки були зроблені в Смоленській області, яка межує з Республікою Білорусь. Однак американці вважають, що такі дії вказують на концентрацію російських військ біля кордонів України.

15 Листопада британське видання Financial Times писало про те, що співробітники західних спецслужб мають дані, які свідчать про "високу ймовірність" повномасштабного російського вторгнення в Україну. У своїх прогнозах експерти спираються не тільки на відомості про концентрацію близько 90 тисяч російських військовослужбовців поруч з українським кордоном, а й на деякі інші дані секретного характеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти