Мураєвим займуться правоохоронці: в ОП натякнули на майбутнє ставленика Кремля

23 січня 2022, 21:33оновлено 23 січня 2022, 22:10
Михайло Подоляк оцінив версію про наміри Кремля привести до влади в Києві проросійських політиків.
Мураєв
Євген Мураєв / УНІАН

В Офісі президента України прокоментували повідомлення британського уряду про наміри Кремля привести до влади в Києві проросійських політиків на кшталт лідера партії Наші Євгена Мураєва.

Радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі для BBC News Україна зазначив, що з 2014, "коли почалася війна в 2014 році, керівництво Росії використовувало в своїх інтересах частину хоча і маргінальних, але все ж діючих політичних і громадських структур і діячів", яких в Офісі президента називають "політичними проксі для постійної атаки на українське суспільство зсередини".

За його словами, в 2014-2019 роках ця частина політичного спектру не тільки не зникла, але посилилася.

Провину за це у Зеленського покладають на колишнього президента — Петра Порошенка.

"Прізвища таких осіб, як Медведчук, Мураєв, їм подібні - це досить небезпечна спадщина каденції Порошенка і тих помилкових кроків, які він зробив у політичній роботі", - пояснив радник глави ОП.

Крім того, він називає "відверто дивними" коментарі самого Євгена Мураєва про російські санкції проти нього.

"Російські санкції проти нього введені очевидно не тому, що Мураєв за незалежність України, а тому, що без дозволу конкурував з Медведчуком за можливість просувати інтереси Росії, – пояснює представник Офісу президента. - Яка ситуація зараз у відносинах між Мураєвим і Росією і чи збирався Мураєв стати новим "Аксьоновим" – має бути відповідь від правоохоронців".

читайте також"РФ просуває дрібні фігури": у Зеленського оцінили сценарій з прокремлівським Мураєвим

Сценарій окупаційного уряду в Україні

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Британії заявило, що викрило докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

"У нас є інформація, яка вказує на те, що російська влада прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Потенційним кандидатом розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв", – повідомили в МЗС Британії.

У список "міністрів" потрапили ще четверо колишніх чиновників з часів Януковича і один екс-нардеп - Арбузов, Азаров, Клюєв і Сівкович. Всі вони з 2014 року живуть в Росії.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти