"Буде поглинати країни": експерт розповів найгірший сценарій, якщо Росія виграє війну

19 листопада 2023, 13:12
484
Якщо буде окупована Україна, наступна буде Молдова. А потім поступово будуть поглинати країни Балтії, вважає Коваленко.
'Буде поглинати країни': експерт розповів найгірший сценарій, якщо Росія виграє війну
Що буде з Україною, якщо війну виграє Росія / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, t.me/zloyodessit

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, якщо Росія переможе Україну у війні, найбільше проблем буде для наших країн-сусідів. У першу чергу для Молдови, яку Росія може окупувати наступною.

"Я такий сценарій не розглядав, але скажу так. Ми вже були окуповані Росією і не один раз. Українці були, є і будуть, нас не зламати, ми будемо жити, виживати в цих умовах, народжувати дітей, вчити їх. Головне, щоб не підпадали під російську пропаганду. А от коли ми знову зможемо повернутися до стану вільних українців - це вже питання часу. Але час від часу це відбувалося. Тому навіть якщо буде такий сценарій, ми навчилися за ці сторіччя, у нас є ця спроможність виживати в цих умовах", - розповів Олександр Коваленко в інтерв’ю TСН.ua.

За його словами, можуть постраждати Молдова, Румунія, Польща, Литва, Латвія та Естонія.

відео дня

"Молдова найперша на собі відчує це. Якщо буде окупована Україна, наступна буде Молдова. А потім поступово будуть поглинати країни Балтії. Гібридно спочатку, через деякий період. Їм треба буде відновитися після війни, величезні втрати, вони не готові до війни з НАТО. Ось така буде перспектива", - вважає експерт.

Нагадаємо, що Шольц зробив важливу заяву про війну в Україні. Росія своєю війною порушує давно домовлене правило, що кордони не можуть бути змінені за допомогою сили.

Росія хоче розпалити нову війну на Балканах. За словами Зеленського, Росія та її союзник Іран стоять за подіями в Ізраїлі, на який на початку жовтня напав ХАМАС.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти