Зеленському підсунули "гачок": чим обернеться для президента блокування телеканалів Медведчука

Зеленському підсунули "гачок": чим обернеться для президента блокування телеканалів Медведчука

Має бути великий "розбір польотів", проте винен у всьому, в підсумку, буде Зеленський.

Блокування NewsOne, ZIK і 112 Україна може обернутися для президента України Володимира Зеленського втратою влади і достроковими виборами.

Таку думку висловив політичний і економічний експерт Тарас Загородній у коментарі Главреду. За його словами, ті, хто підштовхнули Зеленського до підписання даного указу, просто підсунули йому "гачок".

Загородній зазначив, що питання викликає той факт, що мовлення телеканалів заблокували особистим указом президента через санкції проти власника. В Україні існує чіткий порядок ліцензування, а ліцензію може забрати лише Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

"А тому має бути великий "розбір польотів", проте винен у всьому, в підсумку, буде Зеленський, тому що це – його одноосібне рішення", - зазначив експерт.

На думку Загороднього, Зеленський в результаті ризикує втратити владу. Загроза може виходити від Російської Федерації, яка заступиться за Медведчука.

"Москва або спровокує загострення на Донбасі, або вкине компромат на самого Зеленського, що, в кінцевому підсумку, може привести до дострокових президентських виборів в Україні», - спрогнозував він.

Водночас жодної політичної користі блокування каналів владі не принесе - рейтинги Зеленського все одно продовжать падати, а рейтинги Опозиційної платформи – За життя ростимуть ще стрімкіше.

Читати такожЗа кого проголосували б українці на виборах президента - свіжий рейтинг"Якби Володимир Олександрович ухвалив таке рішення на початку свого президентського терміну, коли у нього зберігався величезний рейтинг і велика підтримка населення, на цей крок була б зовсім інша реакція», - зазначив Загородній.

Україна входить в період турбулентності. І як вона з нього вийде - велике питання, оскільки українська влада слабка і не дуже компетентна, резюмував експерт.

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK та 112 - про що повідомляв Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти