Зеленський "вдарив" потужними санкціями по олігархам Путіна

Володимир Зеленський запровадив нові санкції / Колаж Главред, фото ОП, pixabay

Діяльність усіх фізосіб та юросіб, на якій ґрунтується здатність російського режиму тероризувати Україну, має бути заблокована, сказав Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нові санкції проти 18 компаній. Вони пов'язані з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном і Германом Ханом.

"Новий санкційний крок нашої держави. Обмеження застосовані проти 18 юридичних осіб, пов'язаних з потенціалом держави-терориста. Підписав сьогодні відповідний указ", - розповів глава держави в Telegram.

Він зазначив, що діяльність усіх фізосіб та юросіб, на якій ґрунтується здатність російського режиму тероризувати Україну, має бути заблокована.

Згідно з текстом указу, санкції були введені в тому числі проти ABH Holdings SA і ABH Ukraine Limited, які є акціонерами "Сенс банку" (раніше "Альфа-Банк"). Його власники - підсанкційні російські олігархи Фрідман, Авен і Косогов. Зараз банк в Україні планують націоналізувати.

Крім перерахованих вище компаній, під обмеження також потрапили:

Санкції проти РФ

Раніше Володимир Зеленський ввів санкції РНБО проти двох сотень людей, пов'язаних з Російською Федерацією. Президент ввів санкції проти 199 громадян РФ і одного українця – колаборанта і зрадника Юрія Черничука, якого загарбники "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Також раніше Євросоюз ухвалив десятий пакет санкцій проти країни-агресора РФ. До "чорного списку" додали 121 фізичну та юридичну особу, в тому числі і тих, хто відповідальний за депортацію українських дітей.

Читайте також:

Новини заразКонтакти