Видавити ворога з півдня і "закрити" Крим: експерт оцінив постачання нових HIMARS для ЗСУ

РСЗВ HIMARS / shephardmedia.com

Нове американське озброєння допоможе ЗСУ звільнити окуповані території Херсонської та Запорізької областей, впевнений Сергій Грабський.

Військовий експерт Сергій Грабський прокоментував інформацію про намір США передати Україні нові системи РСЗВ HIMARS і далекобійні ракети до них.

Нове американське озброєння допоможе ЗСУ звільнити окуповані території Херсонської та Запорізької областей, а також Мелітополь, підкреслив він у коментарі Espreso.TV.

"Якщо ми вирішимо питання звільнення правого берега Херсона, ми фактично ліквідуємо загрозу для Миколаєва і Одеси в найближчій перспективі. А якщо говорити про подальшу перспективу, то на цьому плани Москви з просування до Придністров'я і окупації Молдови будуть виглядати ще більш сумнівними", – пояснює експерт.

Разом з тим співрозмовник пояснив, що з новими далекобійними американськими РСЗВ Україна зможе тримати під вогневим контролем виходи з Криму.

"Для нас це означає можливість проведення більш активних операцій вже в Північній Таврії (тимчасово окуповані райони Херсонської та Запорізької областей), тому що противнику буде дуже важко забезпечити те відносно невелике угруповання, яке є там на сьогоднішній день", — вважає експерт.

Грабський додав, що Україна зможе проводити більш активні дії і "видавлювати" противника у напрямку На Мелітополь, який є "ключем до всієї Північної Таврії і виходом на Крим".

Читати такожЧотири HIMARS знищують більше ворогів, ніж звичайні гармати - Резніков

Нагадаємо, обіцяні чотири установки американської артилерійської ракетної системи M142 HIMARS прибули в Україну 23 червня. Про це повідомляв міністр оборони України Олексій Резніков. Він заявив, що це літо буде для російських окупантів дуже спекотним, а для багатьох з них стане останнім.

Раніше експерт пояснив, при які умови ЗСУ можуть вдарити з HIMARS по Кримському мосту. У таку РСЗВ можна зарядити оперативно-тактичну ракету з дальністю 300 км.саме така ракета потрібна, щоб зруйнувати Кримський міст. Однак в України зараз є тільки боєприпаси, які стріляють з HIMARS на відстань до 80 кілометрів.

Читайте також:

Новини заразКонтакти