ЗСУ влаштували великі проблеми росіянам: американський радник Залужного назвав втрати окупантів

Ден Райс, війна в Україні / Олександр Медведєв, 10 ОГШБр "Едельвейс"

Райс зазначив, що Путін продовжує здійснювати промах за промахом, порушуючи всі принципи війни.

Радник Головнокомандувача ЗСУ, американський офіцер Ден Райс заявив, що окупанти щомісяця втрачають приблизно 25 тисяч військових в Україні.

В інтерв'ю NV він розповів, що втричі більше солдатів країни-агресора отримують поранення.

"Я вважаю, що Бахмут - це місце, куди пішла вмирати російська армія", - сказав він.

Райс зазначив, що Путін продовжує здійснювати промах по промаху, порушуючи всі принципи війни.

"Рік тому він напав на Україну не в той місяць. У лютому в цих умовах не атакуєш. Але він все одно продовжував атакувати цього року в лютому та березні. І все, що він робив, це "з'їдав" свою армію. Атакуючи на відкритій місцевості, піхотою проти артилерії, вони втратили так багато росіян", - зазначив радник Залужного.

Хто такий Ден Райс

Ден Райс - американський ветеран бойових дій, навесні 2022 року призначений спеціальним радником Головнокомандувача Збройними Силами України Валерія Залужного.

За його словами, в даний час українські військові вбивають близько 25 тисяч російських солдатів на місяць.

"Приблизно такими ж будуть цифри за березень. До того ж близько 75 тисяч втрат росіян в Україні за березень - це поранені", - говорить він.

Коли буде наступ ВСУ

"Тому, коли настане правильний час для наступу, навесні, в України буде набагато сильніша армія, набагато краще забезпечення, ніж це було рік тому. І ви повинні перейти в наступ, щоб відвоювати позиції. І я вірю, що цієї весни в України буде дуже потужний "контрнаступ, який шокує світ", - додав він.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти