ЗСУ "покришили" окупантів на Харківщині: комбат розкрив катастрофічні втрати РФ

На Харківщині ЗСУ знищили 80% техніки / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, 37 окрема бригада морської піхоти

Росія шукає нові резерви, щоб тримати відмітку бойових дій на рівні "високоінтенсивних", розповів Юрій Федоренко.

На Харківському напрямку українські захисники завдали серйозного удару російським окупантам. Ворог втратив близько 80% своєї бронетехніки під час спроби штурму позицій ЗСУ. Про це повідомив командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" Юрій Федоренко в ефірі "Ми-Україна".

Федоренко уточнив, що лише його батальйон знищив три танки та дві бойові машини піхоти окупантів завдяки ефективному використанню безпілотників та тісній координації з іншими підрозділами. Він додав, що, незважаючи на значні втрати, російське командування не відмовилося від планів у Харківській області.

"Завдання противнику керівництво не відміняло, амбіції по Харківській області залишаються, тому, не зважаючи на подекуди брак живої сили, противник намагається шукати нові резерви і тримати відмітку бойових дій на рівні "високоінтенсивних", - зазначив комбат.

Противник штурмує комбінуючи легкоброньовану і броньовану техніку з високомобільними транспортними засобами - баггі та мотоциклами. Також часто застосовується тактика пішого накопичення сил.

Хто такий Юрій Федоренко?

Юрій Федоренко - український політик, правозахисник, громадський діяч та військовик. Депутат Київської міської ради з 1 грудня 2020 року. Секретар постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення в Україну воював у складі 112 бригади 128 батальйону Тероборони на посаді командира 4 роти.

9 лютого 2023 року Федоренко очолив одну з перших в Україні рот ударних авіаційних комплексів (РУБпАК «Ахіллес») у складі 92-ї ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка. 31 січня 2024 року рота масштабувалася у батальйон (БУБпАК «Ахіллес»), пише Вікіпедія.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Нагадаємо, у Торецьку та його околицях тривають важкі бої, зокрема в Північному та Залізному. Пресофіцер 32-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Бордіян зазначив, що зросла кількість диверсійних груп окупантів, які проникають у місто, але українські військові ефективно виявляють та знищують їх.

Ситуація в селищі Нью-Йорк на Донеччині залишається складною, тривають вуличні бої. Росіяни знаходять нові шляхи для наступу, а ситуація змінюється кілька разів на день, розповів боєць ЗСУ Євген Ієвлєв.

Як повідомляв Главред, російські війська окупували три села в Донецькій області: Лисичне, Іванівку та Свиридонівку. Вони також просунулися в напрямку Гродівки, Костянтинівки, Невельського, а також біля Сергіївки, Піщаного та Новоторецького. ЗСУ, в свою чергу, відкинули окупантів на підступах до Стельмахівки у Луганській області, повідомили аналітики DeepState.

Читайте також:

Новини заразКонтакти