ЗСУ перейдуть у швидкий контрнаступ: ексшеф ЦРУ назвав ймовірні терміни

Девід Петреус спрогнозував терміни контрнаступу ЗСУ / 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу

Окупанти продовжують наступати за допомогою великої маси погано навченої живої сили, підкреслив Девід Петреус.

Тактика російського наступу на сході України продукує величезні людські втрати, оскільки українські військові демонструють прекрасні навички ведення боїв у міській забудові, заявив американський генерал Девід Петреус, який раніше очолював ЦРУ.

В інтерв'ю NV він підкреслив, що окупанти продовжують наступати за допомогою великої маси погано навченої живої сили з нікчемним військовим досвідом і не в дуже хорошій фізичній формі.

"Тактика їх використання показує, що Росія не переживає з приводу жертв серед своїх, люди — витратний матеріал», — говорить колишній глава ЦРУ.

Водночас він вважає, що українська армія цілком може досягти злагодженості і комплексності ведення бойових дій і сформувати ефект координованого застосування різних родів військ.

Хто такий Девід Петреус

Девід Петреус - американський генерал, командувач центральним командуванням США (2008-2010). Був командувачем багатонаціональними силами в Іраку з лютого 2007 по вересень 2008 року. З липня 2010 року по липень 2011 року командувач силами США і НАТО в Афганістані. З вересня 2011 року по 9 листопада 2012 року обіймав посаду директора ЦРУ, пише Вікіпедія.

"А ось за українськими збройними силами спостерігати набагато цікавіше, і я впевнений, що в травні — початку червня, коли українська армія швидше за все піде в контрнаступ, вона покаже зовсім інший рівень технології ведення війни, в дуже сильному контрасті з тим, що сьогодні демонструє Росія», — додав Петреус.

Раніше американський військовий аналітик Філліп Карбер заявив про те, що російські окупанти можуть відновити спробу нового "броньованого" наступу, коли це дозволять рельєф місцевості і погодні умови.

"Росіяни фактично вивели свої війська з усього північного сходу. Думаю, що вони туди завжди можуть повернутися, адже на північ від Сум і Конотопа є дуже швидкісний маршрут, пряма дорога до Києва. І знову ж таки, як тільки вони прорвуться через річку біля Конотопа, там до передмістя Києва в сухий сезон відкрита місцевість", — підкреслив він.

У свою чергу американський генерал у відставці Бен Ходжес заявив, що Україна може звільнити окупований Крим до кінця літа, якщо західні партнери нададуть ЗСУ необхідну зброю і далекобійні ракети.

"Україна планує звільнити Крим, і я дуже сподіваюся, що це відбудеться до кінця літа за умови, що західні країни нададуть Україні все те, що вам потрібно і ви просите, і, звичайно, ракети потрібної дальності", — вважає він.

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти