ЗСУ - про масштабну атаку РФ на Україну: били з 18-ти Ту-95 всім, крім Калібрів

Мішенню атак російських окупантів була вся Україна - Ігнат / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, МВС

Мішенню окупантів Росії була вся Україна - спочатку вони провели розвідку дронами, а потім завдали ракетних ударів, сказав речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Окупаційні війська агресора Росії під час ранкової атаки на Україну 29 грудня застосували безліч різних типів ракет, крім Кинджалів. Ворог піднімав у повітря 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95, мішенню була вся країна. Про це заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що російські війська застосували ракети і Шахеди. У хід пішли різні засоби повітряного нападу, крім калібрів.

"Фактично летіло все"

"Ворог завдав масованого ракетного удару різними засобами повітряного нападу. Фактично летіло все, мабуть "Калібрів" не було, а так і "Кинджали" ми бачили, і балістику, і С-300, і крилаті ракети, які досі ще знаходяться на наших радарах, ще західна частина України. Бачимо застосування "Шахедів". Також летіли з південно-східного напрямку, застосовували ракети Х-22 або Х-32", - зазначив Ігнат.

Також він додав, що окупанти піднімали в повітря близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 і застосували їх під час атак.

"За попередньою інформацією, ракети Х-101, Х-555. Власне ми бачимо, що дійсно ворог завдав потужного удару. Є збиття. На жаль, є і постраждалі", - додав речник Повітряних сил.

Крім того, він уточнив, що мішенню загарбників була вся Україна.

"Мішенню була Україна, тому що стільки червоного на наших моніторах (червоне - ворожі цілі) дуже давно не було помітно. Карта фактично вся була в повітряних цілях ворога - по всіх областях, по всіх напрямках", - резюмував Юрій Ігнат і підкреслив, що спочатку ворог запустив дрони, щоб провести розвідку, а потім вдарив ракетами.

Масована ракетна атака на Україну 29 грудня

Війська Росії атакували ракетами Україну у п'ятницю вранці, 29 грудня. Повітряна тривога була оголошена по всій країні. У Харкові, Києві, Дніпрі та інших містах і областях прогриміли вибухи.

В результаті прильоту по Дніпру є поранені і загиблі. У місті після атаки російських окупантів пошкоджено пологовий будинок. Раніше повідомлялося про пожежу в торговельному центрі.

У Харкові після ударів РФ 22 прильоту, повідомив градоначальник Ігор Терехов. За його словами, ворожі сили потрапили в об'єкти цивільної інфраструктури – школу, лікарню та житлові будинки. Є постраждалі, загинув чоловік.

Інші новини:

Новини заразКонтакти