Зустріч Зеленського з Байденом тет-а-тет: відомо, про що вони говоритимуть

Зустріч Зеленського з Байденом / колаж: Главред, фото: Офіс президента

Подоляк заявив, що Зеленський підніматиме важливі питання щодо російсько-української війни.

В США Володимир Зеленський має зустрітися із Байденом двічі: на полях Генасамблеї ООН та тет-а-тет. На другій обговорюватимуться важливі питання щодо російсько-української війни. Про це повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 Каналу.

За його словами, обговорення торкатимуться дозволів бити західною зброєю по території Росії та презентації плану перемоги України.

Він зауважив, що Україна потребує не лише формального дозволу бити по території РФ, а й достатньої кількості засобів для ураження на відстань 500 — 700 кілометрів.

«Також ми маємо остаточно відправити в глобальний політичний простір кілька сигналів», – зауважив Подоляк.

Йдеться про те, що:

До того ж, Україна вкотре намагатиметься пояснити Заходу, що мир це не заморожування конфліктів, не домовленості з Росією, не поступки територіями і не відтягування нової хвилі агресії.

«Ми розуміємо мир, як можливість жити безпечно в своїй країні. Росія та інші країни, які пропонують негайне припинення вогню, розуміють мир, як можливість нас вбивати», - наголосив Подоляк.

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

План перемоги Зеленського / Інфографіка: Главред

Візит Зеленського до США - що відомо

Нагадаємо, 23 вересня президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до США разом з першою леді Оленою Зеленською. Повідомлялось, що спершу він відвідає Пенсильванію, згодом Нью-Йорк та Вашингтон.

25 вересня Зеленський виступив на засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку де заявив, що війну, розв'язану Росією, "не можна заспокоїти розмовами". Він переконаний, що країну-агресора потрібно примусити до миру.

Крім того, на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський провів зустріч із главою Білого дому Джо Байденом. Сторони домовилися обговорити план перемоги у Вашингтоні 26 вересня.

Читайте також:

Новини заразКонтакти