Війна Ізраїлю з ХАМАС і наслідки для України: генерал СБУ дав оцінку ситуації

Умовний "антизахід" здатен розпалювати конфлікти і в інших регіонах - Ягун / Колаж: Главред, фото: Facebook в. Ягун, Главред

"Вісь зла" намагається вдаватися до певних дій, щоб розпорошити Захід на багато конфліктів, вважає колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Війна Ізраїлю проти терористів ХАМАС створила більше переваг для України, ніж недоліків. Прецедент показав, що в Києві мали рацію, коли говорили, що незахідний мир може розпалювати конфлікти в інших регіонах. І США усвідомили таку ситуацію. Про це заявив колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Під час чату на Главреді він сказав про те, що війна Ізраїлю з бойовиками ХАМАС створила більше переваг для України, ніж недоліків. Стало зрозуміло - незахідний світ здатен розпалювати конфлікти в інших регіонах.

"Перш за все я переконаний, що війна в Ізраїлі створила для України більше переваг, ніж недоліків. Ми стали свідками того, про що говорила Україна: наша країна – не остання, і в світі ще є точки, де умовний "антизахід" хоче запалити війну, зокрема, Тайвань і Південна Корея. Саме там "Вісь зла" спробує щось вичудити, щоб Захід був розпорошений на багато конфліктів", - сказав Ягун.

За його словами, у США вже усвідомили деструктив, який йде від країн, що протиставляють себе західному світу.

"Конфлікт в Ізраїлі показав, що тенденція може зберігатися і розширюватися. І США це дуже добре зрозуміли. Навіть зараз, коли вони намагаються допомогти Україні, включають нас в один пакет з Ізраїлем і Тайванем", - уточнив експерт.

Також колишній заступник голови СБУ додав, що тепер світ зіштовхнеться з наслідками часткового зняття санкцій з Ірану.

"Крім того, 18 жовтня з Ірану були зняті санкції з купівлі та продажу озброєння, які зберігалися 20 років. Це величезний крок у нікуди. Відновити ці санкції на тому рівні, на якому вони існували, ми не зможемо, тому що Китай і Росія будуть категорично проти. Тепер у Ірану розв'язані руки", - підкреслив Віктор Ягун.

Дивіться чат з Віктором Ягуном на Главреді:

Росія і напад ХАМАС на Ізраїль

Країна-окупант Росія використовує напад ХАМАС на Ізраїль для дискредитації України, заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони. У військовій розвідці вважають, що російське ГРУ передало бойовикам західну зброю, яку війська РФ захопили у боях із ЗСУ. Завдання такого кроку - провокація звинувачення Києва в нібито передачі зброї бойовикам.

У ГУР знайшли слід Росії в нападі на Ізраїль - зокрема, начальник військової розвідки Кирило Буданов зазначив, що бойовики ХАМАС у війні проти Ізраїлю застосовують метод із російсько-української війни, який передбачає скидання вибухівки із FPV-дронів на бронетехніку противника. Цілком ймовірно, їх навчали росіяни.

26 жовтня терористи ХАМАС прибули до Москви і зустрілися з делегацією Міністерства закордонних справ Росії. Бойовики назвали РФ "дружньою країною". У Путіна сказали, що Кремль нібито не вступав у діалог із ХАМАС.

Інші новини:

Новини заразКонтакти