Військовий експерт спрогнозував, коли Путін знову зможе атакувати Київ

Володимир Путін і Владислав Селезньов / Колаж фото УНІАН

Владислав Селезньов запевняє, що повторної атаки російських окупантів на Київ найближчим часом очікувати не варто.

Для того, щоб повторити спробу наступу на Київ, армії російських окупантів потрібно зосередити угруповання мінімум в 50 тисяч добре підготовлених і забезпечених бійців. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю порталу "Обозрєватєль" висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

"Для того, щоб ця військова атака була ефективною, росіянам необхідно, як мінімум, 50 тисяч добре підготовлених і забезпечених сил і засобів. Плюс техніка, озброєння, боєприпаси, щоб це угруповання мало можливість діяти не протягом трьох днів, як це планувалося спочатку в лютому, а, як мінімум, протягом трьох-чотирьох тижнів активних бойових дій", – пояснив фахівець.

Селезньов запевняє, що повторної атаки на Київ найближчим часом очікувати не варто.

"У цього угруповання повинні бути колосальні запаси. А їх немає. Так само як і немає тієї самої угруповання військ. Тому переживати, що в найближчі кілька днів може початися масштабна атака на Київ, я б не став", – сказав він.

Селезньов прогнозує, що при найнегативнішому збігу обставин країна-агресор зможе сформувати ударне угруповання тільки до другої половини січня 2023 року.

"Але росіяни діють з рук геть погано, тому з великою часткою ймовірності можна сказати, що всі ці рухи будуть відбуватися в березні місяці", – спрогнозував він.

Хто такий Владислав Селезньов

Український військовий журналіст та експерт. Полковник Збройних сил України, повідомляє Вікіпедія. З листопада 2014 року по 2017 рік - начальник пресслужби Генерального штабу Збройних Сил України.

Війна Росії проти України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist розповів, що окупант Росія в 2023 році, ймовірно, з кінця січня, або в березні, може перейти в новий масштабний наступ.

Ворог може знову спробувати захопити Київ, наступати на Донбасі або з півдня. Україні потрібно більше зброї для звільнення своїх територій.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що наступні півроку стануть вирішальними для України. Він закликав Захід надати підтримку українській державі у сфері протидії російському ракетному терору, забезпечити стійкість держави взимку, збільшити військову підтримку та посприяти у просуванні формули миру.

Командувач оперативним командуванням Південь Андрій Ковальчук зазначив, що ЗСУ готуються до сценаріїв можливого наступу РФ на Україну з півночі, сходу та півдня. Наступ з Білорусі може відбутися в кінці лютого або пізніше. Українські війська відбиватимуть потенційну ворожу атаку.

Інші новини:

Новини заразКонтакти