"Вали всіх": ідентифіковано окупанта, який особисто віддавав накази розстрілювати українців

Антон Струєв скоював військові злочини в Україні / Фото facebook.com/VenediktovaIryna

Старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв катував українців під час допитів та віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Київщини.

Співробітники Служби безпеки України перехопили телефонну розмову, під час якої російський загарбник віддає наказ розстріляти цивільних українців у Броварському районі Київської області, і розшукали свідка, якому вдалося вижити. Скоїв злочин окупант Антон Струєв.

Загарбник також особисто катував українців під час допитів у березні 2022 року.

"Старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв з позивним "Беркут" наказав розстріляти цивільних, СБУ знайшла чоловіка, який вижив. Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру за ст. 438 ККУ – порушення законів і звичаїв війни", – зазначили в СБУ.

За даними Служби безпеки, Струєв особисто віддавав накази про розстріл мирних жителів під час окупації Броварського району Київщини.

"У розпорядженні СБУ - перехоплена телефонна розмова, в якій "Беркут" дає підлеглому цей злочинний наказ: "Та валіть там усіх!". А в селах Мокрець і Заворичі окупант особисто брав у полон мирних жителів і жорстоко допитував їх", – йдеться у повідомленні.

СБУ також вдалося знайти місцевого жителя, якому вдалося вижити після того, як за наказом Струєва російські окупанти намагалися його застрелити.

"Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного жителя, який випадково опинився поруч. Окупанти залишили чоловіка помирати. Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю і готовий свідчити проти нього в Міжнародному суді", – розповіли в СБУ.

Антон Струєв народився в місті Кувандик Оренбурзької області РФ. Навесні 2022 року командував ротою окремої мотострілецької бригади.

9 травня бригаді, в якій служить окупант, президент РФ Володимир Путін присвоїв "почесне звання".

Військові злочини Росії в Україні

Російський окупант зізнався сестрі, що вбивав мирних жителів в Україні. Зокрема, путінський солдат розповів, як застрелив жінку, яка, за його словами, була навідницею. Про це свідчить аудіоперехоплення його телефонної розмови із сестрою, що був опублікований в липні.

Раніше Служба безпеки України опублікувала перехоплення розмови російського окупанта з його дружиною, під час якої загарбник розповідає що він, добиваючи пораненого українця, перерізав йому горло. При цьому окупант, навіть без тіні докорів сумління, каже, що він в той момент подумав: "Ну, коли я ще людині горло переріжу?".

Також українська розвідка перехопила розмову російського окупанта з матір'ю, під час якої він розповідає про страшні знущання і вбивства українських полонених, які здійснюють працівники ФСБ і російські військові. При цьому окупант Костянтин Соловйов з радістю переймає такий "досвід" і мріє перенести його на власного батька.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти