У літньому контрнаступі ЗСУ не було прориву: ексглава ЦРУ назвав причини

Захід повинен був швидше надавати допомогу, вважає Петреус / Колаж: Главред, фото: скріншот відео АрміяInform, 22 окрема механізована бригада

Девід Петреус вказав на помилки Заходу, які частково призвели до війни в Україні.

Колишній директор ЦРУ Девід Петреус заявив, що Україна не змогла досягти того прориву, на який всі сподівалися під час літнього контрнаступу. За його словами, причиною цього стали затримки в наданні військової допомоги від Заходу.

"2023 рік став роком, коли всі спостерігали, чи вдасться досягти прориву будь-якої зі сторін. Чому Україна опинилася в такій ситуації? Ми бачили затримки з наданням їм (військової техніки), наші танки лише недавно дісталися до них. Наша затримка в ухваленні рішень по M1, затримки зі схваленням танків Leopard, ми затримали рішення про касетні боєприпаси, які могли бути дуже корисні, системи ракет більшого радіусу дії для реактивних систем залпового вогню, і нарешті літаки сучасного зразка", — цитує Петреуса Голос Америки.

Ексглава ЦРУ також вказав на помилки Заходу, які частково призвели до війни в Україні. За його словами, російський диктатор Володимир Путін вирішив, «що йому вдасться уникнути відповідальності за потужне вторгнення в Україну, оскільки ми не зробили достатньо після окупації Криму».

"Ми вийшли з Афганістану, він (Путін, - ред.) це бачив. Ми не мали стратегічного терпіння і так далі. Ось чому, я думаю, що президент Байден неодноразово заявляє, що ми повинні допомогти Тайваню", — додав Петреус.

Контрнаступ ЗСУ

Колишній директор ЦРУ Девід Петреус завив, що контрнаступ Збройних сил України надзвичайно складний, адже росіяни спорудили міцну оборону. До того ж мінні поля простягаються значно глибше, ніж очікувалося.

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю виданню Associated Press, що літній контрнаступ ЗСУ не досяг бажаних результатів через постійну нестачу озброєння. Зараз війна України та Росії знаходиться на новому етапі: очікується, що зима ускладнить бойові дії.

Видання The Economist опублікувало статтю під назвою "Путін зараз, схоже, виграє війну в Україні". Автор статті зазначає: у Росії вперше з'явилися реальні шанси на перемогу у війні в Україні. Не в останню чергу це сталося завдяки нерішучості Заходу в питанні надання допомоги Києву і відсутності стратегічного бачення. Російський диктатор Володимир Путін може зберігати свій режим при владі ще багато років, і загроза агресії нікуди не зникне.

Інші новини:

Новини заразКонтакти