Загроза штурму Харкова: РФ із новими резервами пішла в атаку, названо напрямок

Олександр Мусієнко прокоментував ситуацію на фронті / Колаж: Главред, фото: Facebook/musiienkoua, 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Правильно вибудувана оборона дає змогу ЗСУ тримати ситуацію під контролем, каже Олександр Мусієнко.

Наступ РФ під Куп'янськом на Харківщині активізувався після перекидання ворожих резервів. Зокрема, там діє одна з відновлених танкових армій, розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

В окупантів з'явилася важка техніка, а погодні умови дали змогу росіянам її застосовувати, тож ворог намагається розвинути успіх не лише з Синьківки, а з Крохмального і Табаївки, пояснив він у коментарі РБК-Україна.

Водночас правильно вибудувана оборона дозволяє ЗСУ тримати ситуацію під контролем, відбивати атаки і не давати противнику розвинути оперативно-стратегічний успіх, вважає експерт.

Однак він попередив про те, що ворог шукає можливість вийти на з'єднання з угрупованням, яке атакує на Лиманському напрямку, намагається розвинути успіх і просунутися до річки Оскіл та Оскільського водосховища, а також відрізати наше угруповання військ, яке веде оборонну операцію на Куп'янському напрямку.

"Глобальна мета залишається рухатися на захід ближче до Оскола. Ну а першочергова мета - встановити контроль над дорогою (з Куп'янська у Сватове, - ред.) з подальшим виходом на південь або на Куп'янськ-Вузловий", - каже співрозмовник.

Водночас він уточнив, що Сили оборони отримують підкріплення, яке дасть змогу зупинити ворога і щонайменше сповільнити його, відбивши атаки і виснаживши його, можливо, навіть створити передумови для переходу в локальні контратаки.

Експерт припускає, що фаза активних бойових дій триватиме ще протягом місяця, водночас поки що зарано говорити про вихід росіян на протилежний берег Оскола і подальший наступ на Харків.

"Судячи з позицій ворога, з того, як вони загрузли на Куп'янському напрямку, і з того, що у напрямку на Харків (на Слобожанській ділянці, - ред.) не фіксується нарощування ворожих сил, на про загрозу саме для Харкова не йдеться. Це точно", - додав Мусієнко.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації «Центр військово-правових досліджень». Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Раніше повідомлялося про наступ військ РФ під Куп'янськом. Росія постійно намагатиметься взяти реванш у Харківській області, оскільки "друга армія світу" жахливо програла бій за Харків, зазначив Іван Тимочко.

Росіяни захопили село на Харківщині та досягли успіху в районі Куп'янська, вважають аналітики Інституту вивчення війни. Згідно з оцінками американців, окупанти взяли населений пункт Крохмальне. Також вони припустили, що загарбники можуть просунутися на лінії Сватове-Куп'янськ-Кременна.

У ЗСУ підтвердили відступ із села Крохмальне. Представник військ Володимир Фітьо сказав, що окупанти зруйнували позиції в населеному пункті, тому було ухвалено рішення відвести війська.

Інші новини:

Новини заразКонтакти