Удар по бомбардувальниках РФ за 1800 км від кордону: у ГУР розповіли, що це дало

Україні вдалося відтягнути масовий удар Росії на декілька днів - Буданов / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Міноборони РФ

Ураження стратегічних бомбардувальників агресора Росії на авіабазі Оленя дозволила Україні виграти трохи часу, сказав очільник ГУР Кирило Буданов.

Результативні удари Сил оборони України по російській авіабазі Оленя, яка розташована за 1800 км від кордону, дали змогу відтермінувати масований обстріл з боку противника. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що завдяки удару по військовій авіабазі РФ вдалося на певний час затримати повітряну атаку по Україні.

"Нещодавно дрони досягли певних аеродромів у Російській Федерації, зокрема, до північних, до Оленя. Там були уражені дальні бомбардувальники, і це змусило відтягнути чергові масові удари по нас хоча б на декілька днів", - Кирило Буданов.

Удари ГУР по військовому аеродрому Оленя в Росії - головні новини за темою:

Головне управління розвідки Міноборони 27 липня уразило ворожий Ту-22М3 просто на авіабазі Оленя, що розташована за 1800 км від українського кордону. Крім того, було завдано удару по бойових вертольотах російських окупантів.

Ураження ТУ-22М3 бомбардувальника на авіабазі О леня - важливе досягнення, оскільки росіяни не мають змоги виробляти такі літаки, тому намагаються їх ховати якомога далі, сказали в ГУР. Розвідка анонсувала подальші дії на території Росії.

Пізніше в ГУР розкрили нові деталі атаки на аеродром "Оленя". Речник відомства Андрій Юсов уточнив, що пошкоджено два борти Ту-22М3. Окупантам знадобиться декілька місяців, щоб відновити літаки.

Що таке літак Ту-22М

Ту — 22М (»виріб 45", за кодифікацією НАТО: Backfire)-радянський і російський дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник з крилом змінної стрілоподібності. Може нести ядерну зброю, повідомляє "Вікіпедія".

Коротко про літаки, якими РФ бомбардує Україну / Інфографіка: Главред

Інші новини:

Новини заразКонтакти