США оголосять про пакет військової допомоги на $2 млрд - Bloomberg

США оголосять про новий пакет військової допомоги на $2 млрд - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: president.gov.ua, Вікіпедія

Про новий пакет військової допомоги оголосять 9 червня. Це відбудеться на фоні того, що військові аналітики говорять про початок контрнаступу України.

Пентагон має намір оголосити про надання Україні довгострокового пакету військової допомоги, який включатиме засоби протиповітряної оборони на суму понад 2 мільярди доларів. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела

Гроші, які будуть виділені в рамках ініціативи з надання допомоги Україні в сфері безпеки, підуть на закупівлю пускових установок і ракет Hawk, а також ракет GEM-T і PAC-3 для ЗРК Patriot.

Про новий пакет військової допомоги оголосять у п'ятницю, 9 червня. Це відбудеться на фоні того, що військові аналітики говорять про початок довгоочікуваного контрнаступу України.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові нібито пішли в контрнаступ, відкриваючи вирішальний етап у війні, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін. У ніч на 7 червня ЗСУ посилили удари по позиціях окупантів. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на українських військових, які говорили на правах анонімності.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українська армія, яка вже готова до контрнаступу, ще не пішла в атаку, попри різні заяви російських пропагандистів.

"Все це неправда. Коли все це почнеться, це вирішать наші військові. Коли ми почнемо контрнаступ, всі про це дізнаються, побачать", - сказав Данілов 7 червня.

Раніше скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своєю проросійською позицією, заявив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити контрнаступу Збройних сил України і посадити Київ та Москву за стіл переговорів. Орбан також поскаржився, що йому, мовляв, важко бути єдиним прем'єр-міністром в ЄС, який "виступає за мир".

Дивіться відео про те, як тема контрнаступу ЗСУ викликає дикий жах і страх у Кремлі:

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти