Рятувальники плакали і говорили про мультики: щемлива історія порятунку дівчинки з-під завалів у Києві

Щемлива історія порятунку дівчинки з-під завалів у Києві / Колаж фото УНІАН

Співробітники ДСНС кажуть, що дівчинка Женя зуміла вижити під завалами після ракетного обстрілу росіянами Києва через свою гімнастичну підготовку.

Столичний рятувальник Артур Моркотенко розповів щемливу історію про те, як він з колегами рятував 7-річну дівчинку Женю та її маму з-під завалів будинку, який був серйозно пошкоджений російським ракетним ударом вранці 26 червня. Про це повідомляє портал ТСН.

Дівчинка вчасно згрупувалася в повітряній кишені між бетонними плитами.

"У всіх хлопців, які тут були, на очах сльози, у всіх, і у мене", - говорить Моркотенко.

Женя кричала, кликала на допомогу. Однак, де вона знаходиться серед пилу, крику і полум'я, не було зрозуміло. Під бетонними плитами поставили підпірку. Моркотенко зміг просуватися далі і раптом в щілини побачив ногу.

Зверху було полум'я, але Артур зумів просунути в щілину куртку від форми і зміг її накрити. Знизу потрібно було розрізати арматуру. Щоб якось підтримати дитину, його напарник Максим почав з дівчинкою говорити. І швидко намацав хорошу тему.

"Є такий хлопчик, Артем, йому 7 років. Розповів їй, як вони будуть мультики дивитися", - згадує рятувальник.

За словами Моркотенка, Женю витягли вчасно - вона була при свідомості. І тому відразу попросила врятувати свою маму. Завдяки цьому рятувальникам вдалося досить швидко витягнути жінку з-під завалів.

"Вона врятувала і себе і мене. Здається, завдяки їй вони дізналися, що там є я", — каже мама дівчинки.

Зараз Женя з мамою готуються до виписки. Дівчинка почуває себе добре, а ось у жінки компресійний перелом хребта і їй належить довга реабілітація.

Читати також"Це варварство": Байден жорстко відреагував на обстріл Києва ракетами РФ

Ракетний удар по Києву 26 червня

Вранці в неділю, 26 червня, РФ завдала ракетний удар по Києву. Одна з ракет потрапила в багатоповерхівку в Шевченківському районі столиці.

З-під завалів витягли жінку. Вона виявилася громадянкою РФ. Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко. За його словами, ракета вдарила прямо в квартиру росіянки та її сім'ї. Чоловік жінки ймовірно загинув. Принаймні, повідомлялося про одного загиблого в результаті ракетного удару.

Пізніше в мережі з'явився аудіозапис нібито переговорів диспетчера і пілотів бомбардувальників ВКС РФ, що запускали ракети по Україні з території Білорусі вранці 26 червня.

"Група закінчила, дякую за прикриття", - каже пілот. "Спостерігали, красиво! М'якої посадки", - відповідав йому білоруський диспетчер.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти