Ситуація змінюється щогодини: РФ намагається прорвати оборону ЗСУ у Торецьку

Яка ситуація на фронті / колаж: Главред, фото: 38 окрема бригада морської піхоти, 31 окрема механізована бригада

Російські окупанти намагаються штурмувати позиції українських військ не лише в Торецьку.

Речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова заявила, що російські війська продовжують просування по вулиці Центральній у Торецьку, де точаться запеклі бої. Ситуація змінюється буквально щогодини.

"Ситуація незмінна - ми стримуємо ворога на вулиці Центральній... Однак бої в місті дуже динамічні. Десь вони заходять, і ми їх знищуємо і відкидаємо, десь вони можуть захопити якийсь під’їзд, і ми так само їх відкидаємо. Тому ситуація дуже сильно різниться там буквально за години", - зазначила вона в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Речниця також додала, що росіяни намагаються штурмувати позиції українських військ не лише в Торецьку, але й у районі Часового Яру, Нью-Йорка та на Сіверському напрямку.

Що відомо про Торецьк / Інфографіка: Главред

За словами речниці, російські війська здебільшого застосовують тактику малих груп і рідко використовують техніку.

"Переважно вони намагаються штурмувати маленькими групками по 3, 4, 5 осіб, які зазнають значних втрат. Хтось тікає, хтось повертається назад, і вони знову й знову нас штурмують", - зазначила Бобовнікова.

Вона додала, що проти українських військових воюють кадрові піхотні частини російської армії, спецпідрозділи та артилерія.

Ситуація на фронті - наступ РФ

Нагадаємо, що ЗСУ контратакували під Торецьком і просунулись вперед. Українські військові змогли просунутись в межах населеного пункту Нью-Йорк та в західній частині Новогродівки, неподалік від Торецька Донецької області. Протягом 6 і 7 вересня російські війська продовжували наступальні дії біля Торецька.

Ворог застосував нову тактику біля Торецька. Бої за окремі ділянки можуть тривати до місяця, водночас Росія майже повністю втратила свою професійну армію під час війни проти України. Євген Ієвлєв повідомив, що що біля Торецька ситуація залишається складною.

Олександр Мусієнко розповів про важку ситуацію під Кураховим. Ситуація на напрямку наразі перебуває під контролем. Водночас не можна сказати, що після захоплення Вугледару росіяни здобули стратегічну перспективу для того, щоб розвинути стрімкий темп наступальної операції.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти