Росіяни в Херсоні потрапили в пастку: Гуменюк розповіла про великі проблеми армії Путіна

Наталія Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонському напрямку / Колаж Главред, фото скріншот Youtube

За словами Гуменюк, "велика вода" розкидала російські мінні загородження, які окупанти намостили вздовж лівого берега.

Російські війська намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву греблі Каховської ГЕС.

Як розповіла керівник об'єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, це ускладнюється необхідністю розмінування територій, які вони замінували раніше.

"Зараз, коли вода повертається фактично в русло і навіть відступає глибше в його межах, противник намагається повертатися на свої позиції. Для них це ускладнено через те, що карта мінних полів їх змінилася істотно", - заявила вона.

За словами Гуменюк, "велика вода" розкидала російські мінні загородження, які окупанти намостили вздовж лівого берега.

"Їм доводиться розміновувати територію перед тим, як повертатися. До того ж їхня робота ускладнюється поширенням кишкових інфекцій", - додала вона.

За її словами, росіянам на Лівому березі зараз "складно, тому що у них перебої з питною водою дуже великі, а логістика у них не захищена".

Обстріл рятувальників у Херсоні

20 червня, російська окупаційна армія обстріляла рятувальників у Херсоні, які після затоплення розчищали мул. В результаті російської атаки один співробітник ДСНС загинув, ще семеро постраждали. Шестеро перебувають у важкому стані.

Крім того, раніше армія РФ обстріляла човен з людьми в Херсоні. Як повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, росіяни відкрили вогонь "в спини цивільним". За його словами, шестеро людей, які евакуювалися з лівого берега, отримали поранення – дісталися до Херсона і були госпіталізовані.

Внаслідок обстрілу човна російськими окупантами біля Херсона поранення отримали 13 осіб. Серед загиблих-74-річний чоловік, який власним тілом прикрив жінку, коли росіяни відкрили вогонь по човні.

Читайте також:

Новини заразКонтакти