Росія патрулює Чорне море підводними човнами: вони ледве дихають

РФ патрулює море підводними човнами / Колаж Главреда. Фото: Сили оборони півдня

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому російське командування пішло на такий крок.

Росіяни останнім часом патрулюють береги Чорного моря біля Криму підводними човнами проєкту "Варшавянка". Усі вони потребують ремонту, але замість цього отримали ще більше навантаження, зазначив у статті Обозревателя експерт Олександр Коваленко.

Коваленко звернув увагу, що з 2022 року ЗСУ уразили понад 56 російських кораблів і суден, серед яких були, зокрема, патрульні.

На третій рік війни Росіяне може застосовувати свійфлот (а точніше, флотилію) для проведення надводного патрулювання в Чорному морі, зазначив експерт.

"Окупанти були змушені не тільки вивести весь бойовий склад кораблів до Новоросійська, а частину навіть у Каспійське море, а й для патрулювання акваторії ЧМ задіяти підводну компоненту - оскільки втрати надводної стали критичними. Причому застосовувати (і досить активно) саме в той період, коли цим підводним човнам саме час вирушати на ремонт", - пояснив Коваленко.

Удари по флоту Росії - останні новини

6 червня Сили оборони Півдня зафіксували три надводні ракетоносії із сумарним залпом у 24 "Калібри" в Чорному морі. Ситуація повторилася і напередодні ракетного обстрілу України в ніч на 12 червня.

З початку повномасштабного вторгнення РФ Україна планомірно знищує Чорноморський флот, почавши з ураження ракетного крейсера "Москва". Згідно з останньою інформацією, у ніч на 19 травня російський ракетний корабель "Циклон" було потоплено внаслідок українського удару по порту тимчасово окупованого Севастополя.

Західні журналісти підкреслювали, що Україна виводить з ладу російські бойові кораблі швидше, ніж Росія може побудувати нові або посилити їх кораблями з інших регіональних флотів.

"Це зловісний розвиток подій для російського військово-морського командування, яке бореться за збереження того, що залишилося від Чорноморського флоту", - йшлося в матеріалі Forbes.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти