РФ стягнула резерви й націлилася на захоплення великого міста України – генерал армії

Микола Маломуж розповів про штурм РФ Авдіївки / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, Facebook/zhebrivskyi

Ворог прагне відтягнути українські війська, насамперед, від Бахмута, пояснив Микола Маломуж.

Російські окупанти ціною численних втрат намагаються оточити Авдіївку Донецької області, однак підрозділи Збройних сил України дають гідну відсіч росіянам, заявив генерал армії, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Як підкреслив він у коментарі Каналу 24, на Авдіївський напрямок окупанти стягнули сотні танків, БТР, ракетних та артилерійських систем.

Експерт говорить про те, що військове керівництво країни-агресора визначило Авдіївку як один з напрямків, де окупанти мають показати конкретний результат по захопленню міста, тому вони кинули в бій три бригади, в які входить понад 15 тисяч осіб.

"Завдання було з півдня і півночі оточити Авдіївку, зайти в тили і проводити операції по захопленню міста, завдаючи ракетні, артилерійські та авіаційні удари. Однак ЗСУ передбачали всі ці операції», – сказав генерал армії у відставці.

Він також пояснив, що ворог прагне відтягнути українські війська, насамперед, від Бахмута, адже згідно з прогнозами через кілька тижнів передбачалося звільнення міста ЗСУ.

"Росіяни рятують свою поразку в Бахмуті. Тепер окупанти хочуть захопити Авдіївку для того, щоб мати хоч якісь результати на фронті", - підкреслив співрозмовник.

Він також уточнив, що протягом п'яти днів ворожі втрати щодоби становлять від 800 до 1000 осіб. "Тобто за п'ять днів до 4000 убитими і до 5000 пораненими. Це дві повноцінні бригади. Це потужне знищення не тільки резервів, а й бойових систем Росії», – зазначив генерал армії.

Він додав, що на сьогодні вирішується ситуація перелому на фронті, і Авдіївка є одним з вирішальних напрямків.

"Росія втрачає резервний потенціал, який вона б хотіла залучити проти ЗСУ на різних напрямках. Тепер системного підходу, сил, засобів та підготовленого особового складу буде менше й ефективність буде нижчою", – додав Маломуж.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Бої за Авдіївку

Раніше повідомлялося про те, що РФ "хоче" оточити Авдіївку і здійснити перелом на полі бою. Україна за кілька днів боїв за Авдіївку розтрощила десятки танків і понад 100 бойових машин піхоти російських окупантів, пишуть британські журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що росіяни хочуть захопити Авдіївку з трьох причин. Окупація Авдіївки, зазначив військовий, відкрила б шлях для ворога в подальшому просуванні на Нью-Йорк, Костянтинівку і Покровськ.

Раніше представник Сил оборони України Олександр Штупун сказав, що у окупантів великі втрати під Авдіївкою. За кілька діб боїв росіяни втратили понад 3 тисячі своїх військових.

Інші новини:

Новини заразКонтакти