РФ будує залізницю, яка може стати серйозною проблемою - Буданов

РФ будують залізницю / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Водночас очільник української розвідки каже, що ЗСУ зможуть впоратися із сухопутною частиною дороги.

Російські окупанти будують залізницю на окупованих територіях. Ця дорога може стати серйозною проблемою для України. Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Процес будівництва цієї дороги вже добігає кінця.

"Росія вже понад рік будує залізницю, щоб з'єднатися з нашими південними тимчасово окупованими територіями. Цей процес уже майже завершено, і це може становити нам серйозну проблему", - каже Буданов.

Він також натякнув на те, що українські військові точно зможуть впоратися із сухопутною частиною залізниці.

"У цьому досвід у нас є, і це набагато легше, ніж питання Кримського мосту", - додав Буданов.

РФ піде в новий наступ - останні новини за темою

Нагадаємо, що західні аналітики вважають, що Росія влітку 2024-го може організувати наступ. У матеріалі західного видання The Economist ідеться про те, що через загрозу нового наступу РФ Україна має терміново мобілізувати більше людей у війська та побудувати надійнішу оборону на лінії фронту.

Головний генерал США Чарльз Браун оцінив, чи піде РФ у новий великий наступ. Браун закликав швидше ухвалити надання оборонної допомоги Україні від США. Він не виключає варіанту, що ЗСУ знову можуть зіткнутися з продовженням артобстрілів.

Майор Гетьман попередив і назвав небезпечні напрямки наступу. Він вважає, що 100 тисяч зараз у росіян у резерві вже є, вони пройшли курс молодого бійця, може, навіть якесь бойове злагодження. Вони можуть піти в наступ із двох-трьох напрямків.

Інші новини:

Новини заразКонтакти