РФ розгорне мільйонну армію: майор ЗСУ назвав терміни ймовірного штурму ворога

/ Колаж: Главред, фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Зараз угруповання росіян в Україні налічує майже півмільйона людей, нагадав Олексій Гетьман.

Наступальні дії російських окупантів завершаться ближче до президентських виборів в РФ, або відразу після них, заявив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

"До кінця березня вони точно закінчаться. Тому що противник, як і будь-яка інша армія, не може постійно наступати. Йому треба буде зупинитися і готуватися до майбутнього наступу», - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Разом з тим майор запасу ЗСУ вважає, що новий наступ РФ, швидше за все, буде влітку або навіть восени 2024 року, коли буде мобілізована ще одна армія окупантів.

"Зараз угруповання росіян в Україні налічує майже півмільйона осіб, і вони хочуть закликати приблизно ще таку ж кількість військових. Тоді у Росії буде майже мільйонне угруповання. Росіяни підлаштовуються під президентські вибори в Сполучених Штатах, і для них дуже принципово, хто буде перемагати – Трамп або Байден. Залежно від розвитку подій вони будуть планувати свої дії. Саме такими є їхні розрахунки», - не виключає він.

Водночас співрозмовник вважає, що в рамках наступальних дій, які росіяни проводять зараз на п'яти напрямках, вони намагатимуться просунутися настільки, наскільки це можливо.

"Нинішня ситуація на фронті дійсно дуже небезпечна. Нам не вистачає снарядів, військової техніки і людей, щоб стримувати таку величезну армію противника. < ... > Це професійна армія, яка сьогодні оснащена не гірше, ніж наша. Зі своїми танками, броньованими машинами та іншою військовою технікою. Ця техніка не краще західних зразків, але її дуже багато, тому у нас в цьому питанні приблизний паритет. У противника перевага в артилерійських снарядах і в повітрі. Ситуація для нас не критична, але вона дуже важка. Подивимося, як надалі розгортатимуться події», - додав Гетьман.

Дивіться відео - інтерв'ю Олексія Гетьмана Главреду:

Хто такий Олексій Гетьман?

Олексій Гетьман - український військовий експерт, майор ЗСУ. Ветеран російсько-української війни.

Як військовий експерт коментує події війни Росії проти України на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах.

Ситуація на фронті

Раніше повідомлялося про те, що окупанти пробили оборону ЗСУ на Запорізькому напрямку. Частина сил противника змогла прорватися в Работіно, проте більшість була ліквідована захисниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що бійці ЗСУ зірвали наступ РФ на Запорізькому напрямку. Війська агресора Росії 10 разів безуспішно атакували позиції сил оборони України в районі Работіно Запорізької області, заявили в Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомлялося раніше, війська РФ 18 лютого пішли в наступ на Запорізькому напрямку, але ЗСУ влаштували їм розгром. Окупанти застосували близько 30 одиниць військової техніки і піхоту, проте після удару армії України змушені були повернутися на колишні позиції.

Інші новини:

Новини заразКонтакти