РФ готує масований ракетний удар: Коваленко розкрив дату, яку чекають окупанти

РФ готує масовану атаку по Україні / колаж: Главред, фото: ДСНС

Окупанти майже щодня атакують Україну десятками дронів-камікадзе, однак готують масовний удар.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що масований обстріл України армією країни-агресорки може співпадати або з днем народження очільника Кремля, або з початком опалювального сезону в нашій країні.

"Вони можуть влаштувати масований ракетний удар саме на день народження Путіна, адже 7 жовтня йому виповниться 72 роки. Це цілком можливо, у них є фетіш-дати, тому можуть "присвятити". Росіяни готуються до масованого ракетного удару по Україні, який буде співпадати з початком опалювального сезону", - повідомив Коваленко для ТСН.

Коваленко також розповів, якою кількістю повітряних цілей армія РФ може вдарити по Україні та попередив українців.

"Останнього разу масований удар був 26 серпня. З того часу вони мали можливість виготовити не менш 60 одиниць крилатих ракет Х101\555 станом на зараз. "Калібрів" - приблизно 30. Тобто крилаті ракети разом з "Калібрами" - це вже близько сотні. Тільки за рахунок виробництва. Не те, що є в запасі, а тільки за рахунок виробництва. З цього і робимо висновки, які у них є можливості удару. Хоча я не думаю, що у них буде можливість застосувати так як і в серпні максимальну кількість засобів ураження. Це буде менше, ніж в серпні", -

Як відомо, зараз окупанти майже щодня атакують Україну десятками дронів-камікадзе. Військовий експерт розкрив, чи не є це передвісником масованої ракетної атаки.

"Путінська армія запускає "Шахеди" тому, що вони у неї є. Вони вийшли на масовану системність, але ж знову таки - через те, що там є у великій присутності "Гербери". Зараз росіяни використовують не тільки "Шахеди", але й "Герберу", яка є більш дешевою версією, яка імітує "Шахед". Її основна задача - відволікання уваги на себе, щоб ми розпорошували на неї засоби ППО, щоб на неї відволікались мобільні групи, які є загрозою для "Шахедів". "Гербери" супроводжують "Шахеди", тому і виникає масованість", - пояснив Коваленко.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Ракетна атака РФ по Україні

Нагадаємо, що

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти