Пропагандисти випадково видали розміщення ППО біля резиденції Путіна

Розсекречено й інші позиції ППО в Московській області / Колаж Главреда. Фото: Скріншот, Радіо Свобода

Позиції "Панцирів" обнесли парканом і побудували подіуми, які видно навіть на супутникових знімках.

Російський президент Володимир Путін розмістив за 10 км від своєї резиденції цілий майданчик для засобів ППО.

Як зазначає "Радіо Свобода", кадри будівництва майданчика під "Панцирі С-1" випадково потрапили в сюжет пропагандистів програми "Вести". Журналістам залишалося всього лише визначити геолокацію ППО.

Майданчик розташований поруч з селищем Заріччя, де ЗМІ ще у січні 2023-го помічали ці установки, щоправда, розміщені у полі. Але незабаром майданчик зробили стаціонарним.

А зараз позицію "Панцирів" обнесли парканом і побудували для ППО подіуми, які помітні також на супутникових знімках Planet від 3 вересня 2023 року.

Ці "Панцирі" встановлені менш ніж за 10 кілометрів від резиденції Путіна у Ново-Огарьові.

Крім цього, російська служба "Радіо Свобода" вивчила супутникові знімки інших майданчиків у Підмосков'ї, на яких на початку 2023 року встановили системи ППО для захисту російської столиці від дронів - на Новоризькому шосе і в районі аеропорту Остаф'єво.

Як повідомляють журналісти, і там, і там позиції "Панцирів" зазнали схожих змін: майданчики було покрито бетонними плитами, обнесено парканами, а самі установки поставили на подіуми.

Удари по Росії - головне

Влітку 2023 року удари невідомими безпілотниками і ракетами по території Росії помітно почастішали. На нічну "бавовну" тепер скаржаться не тільки мешканці прикордонних регіонів РФ, але і, наприклад, москвичі.

Під час однієї з таких "атак" російські війська ППО, відбиваючись від дронів, влучили ракетою у житловий будинок.

БПЛА атакують переважно військову інфраструктуру окупантів. Так, 21 серпня черговий дрон впав на аеродром РФ в Калузькій області, пошкодивши один літак.

На думку експерта Івана Ступака, російська ППО "не бачить" ці маленькі об'єкти. "Ці БПЛА можуть пролетіти невідому відстань, можуть навіть залетіти на конкретний поверх і в конкретний кабінет", - стверджував аналітик.

Крім того, експерти погоджуються, що у росіян просто немає засобів ППО, щоб відбивати всі атаки на російські міста, адже озброєння перекинуто для прикриття військ окупантів у зоні бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти