"Останнє літо Путіна": в ОП жорстко відповіли на ракетний удар РФ по Києву

Михайло Подоляк жорстко прокоментував перспективи Володимира Путіна / Колаж Офіс президента, скріншот YouTube

Україна повинна перемогти, щоб РФ боялася нас ще багато років, каже Михайло Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував новий ракетний удар РФ по Києву в ніч на 1 червня.

Замість Дня захисту дітей, РФ "святкує день вбивства дітей", заявив він у коментарі 24 каналу.

"Безумовно, 1 червня остаточно зафіксувало, що ніякого відношення до сучасної цивілізації у Росії точно немає. Це все фікція. Вони кажуть: "Ми святкуємо День захисту дітей". Всього цього немає. Вони святкують не день захисту дітей, а день вбивства дітей. Це офіційне свято Росії - день вбивства дітей", - сказав представник ОП.

За його словами, почалося літо – "останнє для Путіна", яке Росія використовує, щоб убити якомога більше дітей.

"Ми повинні перемогти у війні для того, щоб вони боялися ще багато років, щоб коли вони будуть бачити слово "Україна", то сиділи в "мокрих штанцях". Це єдиний фактор, який буде їх стримувати. Вони повинні боятися безжального покарання", - зазначив Подоляк.

Подоляк додав, що фіксація цього програшу повинна бути дуже жорсткою: "Потрібно напрацьовувати різні програми, щоб Росію покарали юридично".

Ракетний удар по Києву

Нагадаємо, 1 червня окупанти РФ здійснили нову атаку на Київ. Противник атакував балістичними і крилатими ракетами наземного базування по ОТРК "Іскандер". Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 з 10 випущених ракет, однак внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити в закрите бомбосховище. Отримали поранення ще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 по 4:30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. В цілому з півночі і півдня зафіксовані пуски 31 дрона-камікадзе.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БПЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва.

Більше новин:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти