"Перерили" бази даних: у МВС розкрили, як "вирахували" ймовірного вбивцю Фаріон

У МВС розповіли подробиці затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео, Ірина Фаріон, МВС

Зловмисника знайшли завдяки тому, що маршрут його пересування "засвітився" на камерах відеоспостереження, каже Мар'яна Рева.

Речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева розповіла про те, як правоохоронці встановили особу 18-річного хлопця, затриманого в Дніпрі за підозрою в убивстві мовознавиці та колишньої нардепки Ірини Фаріон.

Як підкреслила вона в коментарі Фокусу, правоохоронці знайшли зловмисника завдяки тому, що маршрут його пересування в замаскованому одязі "засвітився" на камерах спостереження у Львові.

"Камери спостереження спрацювали тоді, коли ми вже встановили особу. Ми його відстежували, встановили особу. Питання в тому, що він був одягнений так, що було мінімально видно обличчя. Це не давало можливість нам ідентифікувати стрілка, прогнавши його через бази даних та інші камери", - пояснила представник МВС.

Вона також уточнює, що оперативникам МВС довелося буквально "бігати різними місцями", щоб встановити особу підозрюваного, а далі його впізнали через загальну базу смарт-камер.

"Смарт-камери допомогли встановити весь маршрут, куди він ходив і їздив, де знімав квартири... Оперативники провели величезну роботу, прочесали велику площу лісу, будинки за маршрутом його руху в замаскованому одязі, і вдалося встановити його особу", - додала Рева.

Хто така Ірина Фаріон?

Ірина Дмитрівна Фаріон - українська політична та громадська діячка. викладачка. Доктор філологічних наук (2015), членкиня Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У 2012-2014 роках - депутат Верховної Ради, була обрана від одномандатного виборчого округу № 116, повідомляє "Вікіпедія".

Убивство Фаріон - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що в Дніпрі затримали ймовірного вбивцю Ірини Фаріон. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Наразі затриманий у руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілок - лише виконавець.

Раніше з'явилися нові подробиці про вбивцю Ірини Фаріон. Імовірно, убивцею науковиці Ірини Фаріон був професіонал, який не вперше тримав у руках зброю, розповіли виданню "Ми-Україна" джерела в правоохоронних органах.

Нагадаємо, у Львові стріляли в Ірину Фаріон - вона потрапила до лікарні в критичному стані. Куля влучила у висо, за словами журналістки, стрільця бачили сусіди.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні. Відомий мовознавець, науковець та екс-нардеп Ірина Фаріон загинула після вогнепального поранення голови.

Більше новин:

Новини заразКонтакти