"Він в наших серцях": Зеленський відповів на питання про ситуацію в Бахмуті

Володимир Зеленський розповів про ситуацію у Бахмуті / Фото: Фото: Facebook / 93-тя ОМБр Холодний Яр, ОП

Президент повідомив про те, яка ситуація навколо Бахмута.

Президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію навколо битв за Бахмут Донецької області.

Як повідомляє Reuters, глава держави нібито розповів про вихід Збройних сил України з Бахмута.

У відповідь на запитання, чи перебуває Бахмут під контролем українських сил, Зеленський сказав: "Я думаю, що ні. На даний момент він тільки в наших серцях".

Кореспондент The New York Times Пітер Бейкер уточнив: Зеленський сказав, що окупанти отримали "порожній приз", оскільки в місті нічого не залишилося крім великої кількості мертвих росіян.

Володимир Зеленський прокоментував ситуацію в Бахмуті / @peterbakernyt

Своєю чергою прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив про те, що Володимир Зеленський спростував інформацію про падіння Бахмута.

Він також опублікував розшифровку відповіді глави держави на питання про те, чи є правдивою інформація окупантів про взяття Бахмута.

"Я думаю, ні", — цитує Никифоров відповідь Зеленського.

Сергій Никифоров процитував слова Володимира Зеленського / Facebook / sergii.nykyforov

Дивіться відео - Володимир Зеленський відповів на питання про ситуацію в Бахмуті:

Володимир Зеленський відповів на питання про ситуацію в Бахмуті / скріншот

Раніше ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин визнав, що його найманці не можуть оточити підрозділи Сил оборони України в Бахмуті через втрату стійких флангів на північ і південь від міста. Пригожин звинуватив Міноборони країни-агресора РФ у втраті вигідних позицій. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що російська окупаційна армія втрачає ініціативу в районі Бахмута, незважаючи на обмежений характер контратак Сил оборони України.

15 травня представник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що українські військові пішли в контрнаступ у Бахмуті. Всього за дві доби ЗСУ просунулися на флангах на відстань до 2 кілометрів.

Більше новин:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти