Окупанти тікають із Запоріжжя: РФ "евакуює" частину підрозділів та колаборантів - Генштаб

Російські окупанти тікають із Запорізької області / Колаж фото Telegram, Радіо Свобода

Російські окупанти тікають і намагаються вивести речі, які вони вкрали в українців.

Російські окупанти готуються до втечі із Запорізької області. Російське командування вже відводить окремі підрозділи ворога. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти готують до евакуації місцевих колаборантів - персонал окупаційних адміністрацій.

"За наявною інформацією, російські окупаційні війська відводять окремі підрозділи і готують до евакуації персонал окупаційних адміністрацій населених пунктів тимчасово зайнятої території Запорізької області. Так, з населеного пункту Михайлівка, виїхали підрозділи, які базувалися в місцевому відділенні поліції та одному з навчальних закладів", - йдеться у повідомленні.

Російські солдати вивозять награбоване в українців майно. У Пологах та Інженерному вони вже покинули квартири, у які були розселені. У Бурчаку окупанти проводять перепис населення для "добровільної евакуації".

Звільнення Херсона

9 листопада стало відомо, що в окупованому військами Росії Херсоні були підірвані мости. На адміністративних будівлях міста зникли державні прапори російських окупантів.

Того ж дня міністр оборони країни-окупанта РФ Сергій Шойгу дав команду виводити російські війська з правого берега Херсонської області, включаючи місто Херсон, щоб переміститися на лівий берег регіону і зайняти там "оборону".

Вже 11 листопада народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що українські військові перебувають у Херсоні. На це натякнув і глава Офісу президента Андрій Єрмак. У центрі міста зібралися місцеві жителі, вони тримали в руках українські прапори.

Пізніше в українській розвідці офіційно підтвердили, що Херсон переходить під контроль Збройних сил України.

У мережі з'явилися зворушливі відео, на яких видно, як українські військові приїхали в центр Херсона і зустрілися з місцевими жителями. Багато хто не зміг стримати сліз, але це щасливі емоції. Херсонці неймовірно вдячні українським захисникам.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти