Окупанти взяли під контроль посадки між Тоненьким та Уманським - DeepState

Росіяни двічі провально штурмували околиці Уманського / Колаж: Главред, фото: 37 окрема бригада морської піхоти, скріншот карти deepstatemap.live

Росіяни двічі намагались штурмувати околиці Уманського, проте ЗСУ відбили атаки ворога, зазначили аналітики.

Російські окупанти фактично почали контролювати посадки між селами Уманське та Тоненьке у Донецькі області. Про це повідомили аналітики DeepState в Telegram.

Напередодні ворог двічі намагався штурмувати південні околиці Уманського. Росіяни не шкодують ні техніку, ні особовий склад.

"На світанку в бій було введено колону з 15 ОВТ (одиниць озброєння та військової техніки, - ред.), а вже в обід ще одну з 10 ОВТ", - розповіли аналітики.

У DeepState зазначили, що атаки ворога відбили військові 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади, які входять до складу Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"З поганого - за останні дні ворог фактично став контролювати посадки між Уманським та Тоненьким', - підкреслили у повідомленні.

Російські війська контролюють посадки між селами Тоненьке та Уманське / Фото: t.me/DeepStateUA

Ресурс DeepStateMap.Live

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

З початком російського вторгнення команда DeepStateUA створила інтерактивну мапу про перебіг воєнних дій.

Телеграм-канал DeepStateUA створено в березні 2020, у період карантину у зв'язку з Covid-19. Коли зимою 2021/22 тривало російське стягування військ до кордонів та підготовка до вторгнення, команда телеграм-спільноти активно за цим спостерігала, висвітлювала та допомагала в ідентифікації ешелонів техніки. У ніч з 23 на 24 лютого 2022, за декілька годин до вторгнення аудиторія телеграм-каналу перетнула позначку в 10 000 підписників.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Нагадаємо, окупанти захопили село Первомайське в Донецькій області після півтора року боїв. Це була одна з найгарячіших точок на фронті, де відбувалися бої з серпня 2022 року, повідомили у DeepState.

Також російські окупанти наступають в напрямку населеного пункту Курахове. Офіцер "Легіону Свободи" Сергій Воронов наголосив, що противник продовжує рухатися з Мар'їнки, розширюючи свій плацдарм у напрямку Побєди та Георгіївки.

Як повідомляв Главред, в Часовому Яру та його околицях немає російських військ. Представник ОСУВ "Хортиця" підполковник Назар Волошин заявив, що місто повністю під контролем українських військових.

Читайте також:

Новини заразКонтакти