Нова зброя для ЗСУ: у Зеленського розкрили "план Б" за відсутності допомоги

Україні потрібно більше систем ППО, каже Михайло Подоляк / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Вікіпедія

Пакети військової допомоги Україні європейських союзників набагато зросли, нагадав Михайло Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував ситуацію навколо поставок Україні західної військової допомоги для відбиття російської військової агресії.

В інтерв'ю Каналу 24 він нагадав про те, що пакети військової допомоги Україні європейських союзників набагато зросли, а "план А" – це постачання зброї західними союзниками.

"Це свідчить про те, що наші європейські партнери абсолютно усвідомлюють, що Україні потрібно надавати все, що потрібно. Інше питання, чи є в арсеналах, на складах та чи інша зброя, яка нам потрібна на цьому етапі війни», - пояснив представник ОП.

При цьому він також назвав зброю, яка потрібна Україні:

План "Б" для України

За його словами, "план Б" – заохочення інвестицій у військове виробництво України з боку партнерів, а також і з боку держави.

"Це не означає, що це все на складах або в арсеналах. І тут саме те, що говорить президент – працює "план Б". Це спільні або окремі виробництва. Треба вже зрозуміти, де взяти технологію, а це ліцензії. Відповідно, дозвіл отримати. І робити це з партнерами на території України або інших країн», - пояснив радник глави ОП.

Він переконаний в тому, що Україні необхідно нарощувати військове виробництво, інвестувати в створення засобів радіоелектронного контролю, а також отримати ліцензії, що дозволяють проводити, наприклад, ремонтні роботи бронетехніки на території України.

"Якщо раніше наше військове виробництво було адаптовано під модернізовані радянські зразки зброї, які ми тут доробляли, а потім продавали на ринки африканських або азіатських країн, то сьогодні це буде виглядати зовсім іншим чином. Це сучасна зброя, яка буде повністю синергована з такими ж аналогами наших партнерів по українській коаліції. Це зовсім інші ринки і збуту, і виробництва, і ліцензування. Це зовсім інший рівень зброї", - додав Подоляк.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, раніше Олег Жданов розкрив найгірший сценарій для України в 2024 році. Допомога з боку США може надходити в Україну із затримкою, прогнозує Олег Жданов.

Як пише The Hill, сенатори від Республіканської і Демократичної партій досягли певного прогресу в переговорах і позитивно оцінюють їх напрямок в питанні заходів по боротьбі з нелегальною міграцією на американському кордоні. Однак законодавці дають різні оцінки щодо термінів остаточної угоди.

Раніше повідомлялося про те, що у Міноборони США до 30 грудня закінчаться гроші, які витрачаються на заміну зброї, що поставляється Україні. Вільних коштів поки не буде, оскільки Конгрес поки так і не проголосував за виділення додаткових грошей на фінансування військової допомоги Києву.

Інші новини:

Новини заразКонтакти