Вночі в Києві було чути вибухи, РФ атакувала дронами: що відомо

Вночі РФ атакувала Київ дронами / Колаж: Главред, фото: 126 окрема бригада ТРО, УНІАН

Тривогу в столиці України оголошували двічі.

У ніч на 17 жовтня в Києві оголошували повітряну тривогу через фіксацію російських ударних дронів. У столиці було чути вибухи. Влада заявляла про роботу ППО.

Сигнал про повітряну атаку пролунав у столиці близько 01:53. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що в напрямку Києва рухається ворожий ударний безпілотник.

О 2:00 начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив про роботу сил ППО в столиці.

Жителів Києва закликали негайно прямувати в укриття і не залишати безпечні місця до відбою повітряної тривоги.

"У Києві працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" - йдеться в повідомленні.

​Дрони "Шахед" - основні характеристики / Інфографіка: Главред ​

До слова повітряну тривогу в Києві оголошували двічі. Після про скасування о 2:30 новий сигнал пролунав о 3:30. О 4:11 повітряну тривогу скасували.

Повітряні атаки РФ по Україні - останні новини

У ніч на 16 жовтня після одноденної перерви вперше за майже 50 днів російська окупаційна армія знову атакувала міста України ударними дронами Shahed. Ворог намагався вдарити безпілотними літальними апаратами і по Києву.

Як повідомили в Київській міській військовій адміністрації, повітряна тривога в столиці тривала понад дві години. Усі ворожі БпЛА, які загрожували Києву, були знешкоджені на підступах до столиці. Інформація про руйнування або постраждалих не надходила.

У Повітряних силах ЗСУ вранці 16 жовтня повідомили, що станом на 07:00 унаслідок протиповітряного бою було збито 51 ворожий БПЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Унаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників було локаційно втрачено в різних регіонах України.

Інші новини:

Новини заразКонтакти