"Почнеться активізація війни": військовий аналітик розповів, чого очікувати від ЗСУ взимку

Військовий аналітик розповів, чого чекати від ЗСУ взимку / 1 ОБрСпН імені Івана Богуна

Андрій Коваленко впевнений, що подальші наступальні дії почнуться тоді, коли земля досить промерзне.

Контрнаступ ВСУ почнеться тоді, коли земля досить промерзне. Заморозки військових дій взимку очікувати не варто.

В інтерв'ю Главреду боєць тероборони, військовий аналітик Андрій Коваленко зазначив, що зараз йде важливий етап війни, в якому велику роль гратиме саме "війна дронів".

"Це - ключова історія. Оскільки дронів у нас постійно не вистачає (як цивільних, так і інших), все одно певні "сюрпризи" для ворога з нашого боку можливі. РФ активно працює дронами "Ланцет" по нашій техніці і бронетехніці, опорних пунктах і намагається знайти командні пункти, а щодо" шахідів" досвід ефективного знищення цілей успішно відпрацьований, тому вони вже не будуть такими ефективними, як були на початку осені", - розповів Коваленко.

За його словами, подальші наступальні дії почнуться тоді, коли земля досить промерзне.

"Саме тоді почнеться активізація війни, і ті, хто говорять про заморозку війни, помиляються. Заморожений буде, скоріше за все, тільки ворог. Особливо після того, як вони проваляться під Бахмутом", - підсумував боєць ЗСУ.

Як повідомляв Главред, 4 грудня представник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий заявив, що ситуація на полі бою в Луганській області складна, але контрольована. Сили оборони України диктують ініціативу. У районі деяких населених пунктів війська Росії намагаються атакувати, після чого зазнають великих втрат і відступають. Знищується ворожа логістика.

Представник Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк заявила, що військові підрозділи загарбників Росії, які втекли з правого берега на Лівобережжі Херсонської області, розуміють, що поразка неминуча, а ЗСУ все одно звільнять лівий берег. Вони продовжують тероризувати українців і намагаються вербувати їх на співпрацю.

Читайте також:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти