Ми побачимо нестачу зброї у ЗСУ за однією ознакою - Світан

Росія наступає на сході / Колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

Світан назвав назвав дві речі, які допомагатимуть ЗСУ знищувати сили РФ на окупованих територіях.

Зменшення допомоги США неодмінно позначиться на кількості знищених російських окупантів на добу, розповів в інтерв'ю Главреду полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

ЗСУ зараз практично скрізь перебувають у режимі оборони - на Сході, на Запорізькому фронті, і тому тут росіяни намагатимуться наступати. Особливо на східному фронті, сказав експерт.

"До весни ще три місяці, і вони однозначно будуть рухатися. І ось кількість знищеної російської техніки і живої сили безпосередньо залежить від кількості боєприпасів. Якщо ми кожен день будемо чути про тисячу і більше"пакетованих" росіян - це означає, що все нормально, але як тільки кількість знищених росіян почне опускатися нижче тисячі, це буде означати, що нам не довезли боєприпаси", - пояснив Світан.

Дивіться відео інтерв'ю Романа Світана Главреду про плани України на 2024 рік:

Світан назвав дві речі, які допомагатимуть ЗСУ знищувати сили противника на окупованих територіях - це достатня кількість ATACMS і достатня кількість авіації та озброєнь до неї.

"Авіація і ракети можуть повністю виключити будь-яку можливість атак по українській території з окупованої території. Залишається російська територія, і тут, як я вже говорив, треба достатню кількість свого виробленого озброєння", - зазначив Світан.

Тому Укроборонпрому, Міністерству оборони треба засукати рукави, знайти ресурси і запустити виробництво, додав експерт.

"Принаймні у нас ще є час. Якщо ні, то замінити керівників, раз ті не справляються. Поки що не видно якоїсь серйозної позитивної динаміки - так, є напрацювання, але виробничого процесу не видно, тому що ми не бачимо знищуваних військових об'єктів в Москві і на глибині хоча б до Волги. А їх однозначно треба "мінусувати" для того, щоб перекрити логістичні ланцюжки постачання військових і військової амуніції на нашу територію", - підкреслив Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Зброя для ЗСУ

Напередодні у Міноборони пообіцяли наростити власне виробництво FPV-дронів, що у найближчій перспективі зможе компенсувати нестачу артилерійських снарядів, зокрема уже дефіцитних 155-мм боєприпасів.

Раніше бригадний генерал Олександр Тарнавський визнав брак артснарядів на передовій, що змусило командування згорнути деякі військові операції. За словами нардепа Олександри Устінової, у разі перебоїв з поставками Заходом озброєння Україна змушена буде відмовитися від наступальних дій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти