Монголія поплатилася за відмову арешту Путіна: гучна заява МЗС

Україна зробила гучну заяву після відмови Монголії заарештувати Володимира Путіна / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, скріншот

До Києва з Улан-Батора "за викликом української сторони" прибула гендиректор департаменту Європи та Африки МЗС Монголії.

Через відмову виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт диктатора Володимира Путіна демарш монгольській стороні оголошено Міністерством закордонних справ.

Як ідеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС, до Києва з Улан-Батора "за викликом української сторони" прибула генеральна директорка департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг.

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", - йдеться в заяві.

При цьому українські дипломати також пообіцяли враховувати рішення Монголії "в подальшій політиці з розвитку двосторонніх відносин".

В українському зовнішньополітичному відомстві додали, що сподіваються на кроки з боку Монголії для "відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин".

Ордер на арешт Володимира Путіна

Ордер на арешт Володимира Путіна - ордери на арешт двох громадян Російської Федерації: чинного президента Володимира Путіна та російської уповноваженої при Президентові Російської Федерації з прав дитини Марії Львової-Бєлової, підозрюваних у незаконному примусовому переміщенні українських дітей з окупованих територій України до Росії, видані 17 березня 2023 року Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі.

Скандал із візитом Путіна до Монголії - останні новини за темою

Як повідомлялося, візит Путіна до Монголії став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт через причетність до викрадення українських дітей.

Раніше в ЄС зажадали від Монголії арешту Путіна за ордером МКС. Монголія є державою-учасницею Римського статуту МКС із 2002 року, нагадала Набіла Массралі.

Нагадаємо, раніше в МЗС заявили, що Монголія ділить із Путіним відповідальність за злочини. Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, наголосив Георгій Тихий.

Читайте ще:

Новини заразКонтакти