Чи можуть вручити повістку на роботі: спікер Міноборони дав відповідь

Чи можуть роздавати повістки на роботі: спікер Міноборони Дмитро Лазуткін відповідь / колаж Главред, фото

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, чи можуть вручити військовозобов'язаному громадянину повістку на роботу

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, чи можуть вручити військовозобов'язаному громадянину повістку на роботі. Відомості офіцер озвучив в інформаційному дайджесті МОУ на YouTube-каналі.

"Відповідно до положень Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів, затвердженого постановою Кабінету міністрів, представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також роботодавці керівники підприємств установ і організацій здійснюють сповіщення, вручення повісток, ознайомлення з наказами щодо необхідності прибути до ТЦК", - сказав Лазуткін.

Хто такий Дмитро Лазуткін?

Дмитро Лазуткін (18 листопада 1978, Київ) - український поет, журналіст, телевізійний продюсер, спортивний коментатор. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2024). З 2023 року проходить військову службу у складі 47 ОМБр "Магура" ЗС України. З 10 квітня 2024 року є спікером Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні зміни

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності з 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки призовного віку від 18 до 60 років мають оновити свої дані в ТЦК і СП, ЦНАПах або в електронному кабінеті протягом 60 днів.

Також Міноборони запустило мобільний додаток "Резерв+", у якому міститиметься QR-код для військовозобов'язаних. З 18 травня до 16 липня чоловіки віком 18-60 років можуть оновити свої дані через цей додаток.

Як повідомляв Главред, Міністерство закордонних справ відновило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку за кордоном з 18 травня. Тепер для отримання цих послуг потрібно мати військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді.

Інші новини за темою:

Новини заразКонтакти