Краще за ATACMS: названо найефективнішу зброю для знищення Кримського мосту

Названо зброю, яка здатна обвалити опори Кримського мосту / Колаж Главред, фото: Сергій Братчук/Telegram, СтратКом ЗСУ

Війський аналітик наголошує, що Кримський міст можна зруйнувати вдаривши по опорах морськими дронами із бойовою частиною 1500 кілограмів.

Самих лише американських далекобійних ракет ATACMS буде недостатньо для повного знищенння Керченського мосту, який з'єднує материкову частину Росії з тимчасово окупованим Кримом. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт, історик і журналіст Михайло Жирохов.

За його словами, ракетами ATACMS Керченський міст зруйнувати не вдасться, тому що у них для цього недостатньо ваги бойової частини.

"А ось новітні модифікації морських дронів, у яких 1 000 і 1 500 кг бойової частини, можуть зруйнувати основу цього мосту", - вказує він.

Жирохов підкреслює, що Кримський міст проєктувався та будувався з великим запасом міцності, тому удари по ньому за допомогою ATACMS та Storm Shadow він порівнює з комариними укусами.

"Буде більше ефекту, якщо в опору мосту вріжеться морський безпілотник із бойовою частиною в півтори тисячі тонн вибухівки. Зараз ми бачимо комбіновану атаку ракетами, яка має винести протиповітряні та радіолокаційні системи, що прикривають міст", - додає аналітик.

Він зазначив, що після їх знищення зайдуть морські дрони і знищать Керченський міст.

"У цьому контексті давайте згадаємо, як Україна завдавала ударів по Антонівському мосту. Били ракетами HIMARS, активно бомбили цей міст, але так і не змогли його зруйнувати. Знищили Антонівський міст тільки росіяни, які завезли кілька тонн вибухівки і підірвали естакаду", - резюмував експерт.

Що відомо про Кримський міст / Інфографіка: Главред

Хто такий Михайло Жирохов?

Михайло Жирохов – український історик та журналіст. Народився 19 листопада 1974 року в місті Комсомольске Донецької області.

Автор близько 300 друкованих праць, які були опубліковані у виданнях України, Чехії, Сербії, РФ та інших країнах.

Спеціалізується на конфліктах на пострадянському просторі та історії авіації, пише Вікіпедія.

Удари по Керченському мосту - вибухи в Криму

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Сили оборони України активно знищують ворожі системи протиповітряної оборони і управління в окупованому Криму. Вони також готуються до прийняття винищувачів F-16 і нанесення удару по Кримському мосту. Про це заявив військовий експерт, історик і журналіст Михайло Жирохов.

За даними експертів, українські сили готуються до удару по Кримському мосту, який з'єднує тимчасово окупований Крим з материковою Росією, повідомляє Bild.

Росія збільшує заходи безпеки навколо Кримського мосту, розміщує додаткову авіацію та переміщує системи протиповітряної оборони до цього району. Окупанти бояться знищення Кримського мосту і готуються до можливого удару. Про це повідомили партизани з руху "Атеш".

Інші новини:

Новини заразКонтакти