Кого не зможуть мобілізувати взимку і що потрібно для відстрочки: що говорять закони

В Україні змінять правила відстрочки від мобілізації / колаж: Главред, фото: УНІАН

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація, в ході якої військовозобов'язаних громадян можуть призвати на службу.

В Україні як і раніше триває загальна мобілізація, в ході якої військовозобов'язані громадяни призиваються до лав ЗСУ. Причому мобілізації підлягають українці як з досвідом військової служби, так і без нього. При цьому право на відстрочку від служби регламентується Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Згідно з офіційними документами, на військову службу в Україні продовжують призивати як придатних громадян, так і тих, кого військово-лікарська комісія визнала обмежено придатними до служби. Останніх відправляють не на фронт, а в частині забезпечення або в ТЦК (в просторіччі ‒ військкомати).

Отримати законне звільнення від служби в армії можуть такі українці:

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні офіційно продовжили дію воєнного стану і мобілізацію. Відповідні закони підписав президент України Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

Під час воєнного стану в Україні військовозобов'язаними вважаються всі чоловіки віком від 18 до 60 років. Їх можуть мобілізувати в армію після вручення повістки і відповідної перевірки стану здоров'я. Чоловіки, у віці від 18 до 27 років можуть бути призвані тільки на строкову військову службу, а під час дії воєнного стану призов на таку службу не здійснюється.

Також Міністерство оборони України підписало нова угода щодо мобілізації військовозобов'язаних в рамках кампанії "Рекрутинг". Угода з компанією Work.ua. стало вже другим в рамках нового проекту.

Інші новини:

Новини заразКонтакти