Як чинити людині, якщо люди з ТЦК намагаються силою посадити його в авто: відповідь юриста

Є алгоритм дій для випадків, коли представники ТЦК силою намагаються посадити його в авто / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

Юрист Володимир Романчук розповів, як діяти військовозобов'язаному, якщо представники військкомату проти волі намагаються посадити його в авто.

Якщо працівники ТЦК (в просторіччі - військкомату) силою намагаються помістити військовозобов'язану людину в транспортний засіб, то йому необхідно дотримуватися наступного алгоритму. Про це заявив юрист компанії LCF Law Group, молодший лейтенант запасу ЗСУ, інструктор з Tactical combat casualty care Володимир Романчук у матеріалі для проекту "Дзеркало тижня".

Алгоритм, за його словами, рівно такий:

Як каже юрист, такий алгоритм дій - прийнятний і рекомендований практично у всіх випадках взаємодії зі співробітниками ТЦК.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні офіційно продовжили дію воєнного стану і мобілізацію. Відповідні закони підписав президент України Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Під час воєнного стану в Україні військовозобов'язаними вважаються всі чоловіки віком від 18 до 60 років. Їх можуть мобілізувати в армію після вручення повістки і відповідної перевірки стану здоров'я. Чоловіки, у віці від 18 до 27 років можуть бути призвані тільки на строкову військову службу, а під час дії воєнного стану призов на таку службу не здійснюється.

Також Міністерство оборони України підписало нова угода щодо мобілізації військовозобов'язаних в рамках кампанії "рекрутинг". Угода з компанією Work.ua. стало вже другим в рамках нового проекту.

Інші новини:

Новини заразКонтакти